Alimentul care te ajuta sa depasesti situatiile stresante0 Comments

Publicat in:
Etichete: aliment, alimentatie, alimente, combaterea stresului, inghetata, Lactoza, stres, Triptofan

Multi oameni considera ca inghetata este unul dintre alimentele care se dovedesc a fi nocive pentru organismul nostru. In practica, insa, nu exista reglementari medicale impotriva consumului de inghetata, ba dimpotriva.

Inghetata combate stresul

Inghetata combate stresul

Expertii spun ca inghetata este prelucrata in totalitate de organism, deoarece contine, aproape in totalitate, grasimi si apa sub forma emulsionata, fiind cunoscut ca grasimea este absorbita cel mai usor cand se regaseste in aceasta forma.

In acelasi timp, aminoacidul Triptofan, continut in laptele si smantana din inghetata, are un efect calmant asupra sistemului nervos.

Expertii spun ca inghetata se poate dovedi alimentul perfect pentru depasirea situatiilor stresante, ajutand si la imbunatatirea calitatii somnului fiecaruia dintre cei care o consuma in mod frecvent.

Lactoza continuta in inghetata nu este un motiv de ingrijorare, pentru ca nu este un factor al obezitatii. Perceptiile, ca inghetata este un leac pentru durerile in gat, sunt oarecum adevarate.

Potrivit specialistilor in nutritie, consumul unei inghetate produce vasoconstrictie, ceea ce in multe cazuri s-a dovedit a fi eficient impotriva racelilor. Pentru cei care toata iarna se plang de amigdale inflamate este recomandat consumul de inghetata pe timp de vara pentru a le intari si fortifica corpul.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Alimentul care te ajuta sa depasesti situatiile stresante

Lasă un răspuns