Ce poti sa faci cu sucul de lamaie?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ce sa faci, intrebuintari, lamai, lamaie, suc de lamaie, utilitati

Fiecare gospodina stie cat de bun este sucul de lamaie pentru acrit o salata, o mancare, sau pentru asezonat un preparat de peste. Sucul de lamaie are utilizari incomparabil mai multe si mai practice, daca stii cand si unde sa-l folosesti.

Sucul rezolva multe probleme casnice cu care ne confrutam tot timpul si carora le cautam solutii sofisticate, adesea pe baza chimica, fara sa observam ca avem la indemana un produs natural.

Suc de lamaie

Suc de lamaie

Mirosul de pe blat

Blatul de lemn, pe care am curatat usturoi, ceapa, peste si alte alimente care lasa acolo un miros deloc placut, poate fi usor reimprospatat cu zeama de la o jumatate de lamaie. Este suficient sa frecam suprafata lemnoasa cu o laveta imbibata. Se lasa sa se usuce bine si, dupa ce s-a uscat blatul, se spala. Orice miros va disparea.

Este un bun dezinfectant

Sucul de lamaie are proprietati dezinfectante si antibacteriene. Ca urmare, la spalarea fructelor si legumelor cumparate din piata si suspecte cu privire la conditiile in care au fost depozitate, este cat se poate de indicat sa folosim un pulverizator si sa le stropim cu suc.

Dupa uscare, se mai spala inca o data cu apa. Este o masura de protectie indeosbi daca aveti copii.

Cum se poate pastra proaspata salata verde?

Imediat dupa ce a fost spalata, salata se stropeste, cu suc de lamaie, se introduce in frigider si se asteapta ora cand vor sosi musafirii. Dupa cateva ore, salata va arata de parca acum a fost culeasa.

Improspatarea respiratiei

In acest domeniu, sucul de lamaie face minuni. Este suficient sa clatiti gura cateva momente, dupa care sucul poate fi baut de catre cei cu stomacul sanatos sau eliminat in cazul celor cu aciditate. Dar, atentie: sucul nu se tine multa vreme in gura, intrucat poate altera smaltul dintilor.

Sucul de lamaie este un odorizant foarte bun

Lamaia este un foarte bun odorizant de interior, folosita astfel: se introduc in coaja lamaii cateva cuiosare si se lasa in dulap sau chiar intr-un colt discret din incapere. Timp de cateva zile in sir, veti simti o aroma discreta si placuta, cu iz exotic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce poti sa faci cu sucul de lamaie?

Lasă un răspuns