Indicii corporale referitoare la starea de sanatate pe care o ai0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, indicii, probleme, sanatate, semne

Desi poate parea ciudat, unele raspunsuri la aceste intrebari, si la altele, ar putea constitui semne timpurii si subtile ale unor posibile viitoare probleme de sanatate – maladia Alzheimer spre exemplu, diabet sau cancer.

Este bine sa iti faci o scurta autoexaminare cu ajutorul testului de mai jos, elaborat pe baza unor studii, si descopera ce ar putea sa-ti spuna corpul tau.

Parkinson

Parkinson

1. Lungimea degetelor

Conform datelor unei cercetari publicata in revista „Artrita si reumatism”, in 2008, femeile al caror deget aratator este mai scurt decat degetul inelar pot fi de doua ori mai expuse riscului de a face osteoartrita la genunchi.

Femeile care au aceasta caracteristica specifica barbatilor tind sa aiba un nivel mai mic de estrogen, ceea ce poate juca de asemenea un rol in aparitia osteoartritei.

Poti incerca sa eviti aceasta afectiune prin intarirea muschilor din jurul genunchilor: in timp ce stai pe scaun ridica un picior pana ajunge paralel cu podeaua si ramai cu el in aer circa 5-10 secunde. Repeta de zece ori cu fiecare picior.

2. Lungimea picioarelor

Specialistii au observat ca femeile ale caror picioare au o lungime de pana la 73 de centimetri tind sa aiba niveluri mai ridicate din patru enzime care indica o boala de ficat, conform unui studiu britanic. Factori ca nutritia in copilarie pot influenta astfel nu doar cresterea, ci si dezvoltarea corespunzatoare a ficatului la maturitate.

Evita expunerea la toxinele pe care ficatul le proceseaza, pentru a-l pastra sanatos pentru mai mult timp. De asemenea, poarta o masca si manusi de fiecare data cand utilizezi chimicale dure si limiteaza consumul de alcool la circa 150 de mililitri pe zi de vin sau 350 de mililitri de bere.

3. Simtul mirosului

Confom unui studiu din 2008, adultii mai in varsta care nu puteau identifica mirosul unei banane, al unei lamai, al scortisoarei sau al altor produse erau de cinci ori mai expusi riscului de a fi diagnosticati cu maladia Parkinson in urmatorii patru ani.

Cercetatorii sunt de parere ca zona din creier responsabila cu simtul olfactiv poate fi una dintre primele afectate de aceasta maladie – undeva intre cu 2-7 ani inainte ca boala sa poata fi diagnosticata.

Daca vrei sa incerci sa previi maladia Parkinson ia suplimente cu ulei de peste – acizii grasi omega-3 pot stimula rezistenta creierului la un compus toxic responsabil pentru aparitia bolii.

4. Lungimea bratelor

Expertii mai arata ca femeile care au bratele mai scurte au un risc cu 1,5 mai mare de a se imbolnavi de Alzheimer decat cele cu brate mai lungi, dupa cum releva un studiu publicat in revista „Neurologia”.

Pentru a-ti face o idee despre lungimea bratelor tale poti cere cuiva sa masoare anvergura lor, de la varful degetelor mainii stangi la varful degetelor mainii drepte, dupa ce le-ai intins in partile laterale, paralele cu podeaua. Cele mai scurte anverguri la care face referire studiul sunt sub 1,5 metri.

Un deficit nutritional in timpul copilariei sau alti factori, care pot fi responsabili pentru o lungime mai mica a bratelor, ar putea prin urmare predispune si la declin cognitiv.

De exemplu, ai putea sa incerci sa impiedici aparitia maladiei Alzheimer prin ocuparea mintii cu un hobby.

Un studiu desfasurat pe cinci ani a aratat ca adultii care au petrecut cea mai mare parte din timpul liber implicati in activitati relaxante erau de 2,5 ori mai putin expusi riscului de a se alege cu aceasta boala, comparativ cu cei care au petrecut mai putin timp provocandu-si creierul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Indicii corporale referitoare la starea de sanatate pe care o ai

Lasă un răspuns