Cum poti preveni usor cancerul ovarian?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aspirina, cancer ovarian, cancerul ovarian, cum il prevenim, cum prevenim, prevenire, preventie

O noua cercetare realizata de expertii din SUA arata faptul ca femeile care iau zilnic o doza mica de aspirina pot reduce cu 20% riscul de a face cancer ovarian.

Cancer ovarian preventie

Cancer ovarian preventie

Studiile anterioare nu indicau o relatie clara intre administrarea aspirinei si reducerea riscului de a face acest tip de cancer.

Totusi, specialistii din cadrul institutului american National Cancer Institute au analizat informatiile provenite de la 12 studii de amploare.

Informatiile au implicat un numar de 7.776 de femei cu cancer ovarian si 11.843 de femei care nu au avut aceasta afectiune.

Expertii au observat ca femeile care au luat o doza zilnica de aspirina (mai putin de 100 mg) au avut un risc cu 20% mai mic de a face cancer ovarian fata de femeile care nu au luat aspirina.

Cu toate acestea, specialistii in domeniu spun ca oamenii trebuie sa ceara parerea doctorului atunci cand decid sa ia aspirina in mod regulat.

„Este nevoie de alte studii pentru a cerceta balanta delicata intre riscuri si beneficii pentru acest agent chimic cu rol potential preventiv, precum si de studii de identificare a mecanismului prin care aspirina poate reduce riscul de cancer ovarian”, a declarat coautorul studiului, Britton Trabert.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum poti preveni usor cancerul ovarian?

Lasă un răspuns