Care este motivul pentru care mor mai multi barbati de cancer?0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, barbati, cancer, femei, fumat

Reprezentantii sexului tare au o probabilitate cu 30% mai mare decat femeile de a muri din cauza unui cancer, se arata intr-un studiu recent.

Specialistii in sanatate sustin ca barbatii au o probabilitate mai mare de a fi diagnosticati cu tipuri de cancer greu de tratat, precum cel pulmonar si cel hepatic, favorizate de fumat si, respectiv, de consumul de alcool, informeaza The Telegraph.

Motive de cancer la barbati

Motive de cancer la barbati

Datele Centrului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie arata diferentele in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancer intre cele doua sexe: la 100.000 de cazuri, 126 de decese sunt inregistrate in randul barbatilor si 97 in randul femeilor.

In intreaga lume, in Europa Centrala si de Est, probabilitatea de deces prin cancer este mai mare, in comparatie cu regiuni din Africa de Est.

Expertii spun ca tipurile de cancer care produc cele mai multe decese sunt cel pulmonar, hepatic, de stomac si de colon. Impreuna, acestea cauzeaza aproape jumatate din decesele prin cancer la nivel global.

In lume, 14 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer in fiecare an.

„Se estimeaza ca mortalitatea prin cancer este de 16% la nivel global. Varsta este principalul factor de risc pentru majoritatea cancerelor si, cum speranta de viata este in crestere in lume, vom vedea tot mai multe persoane diagnosticate cu cancer. Insa si stilul de viata joaca un rol important”, atrage atentia Nick Ormiston-Smith, de la Centrul de Cercetare a Cancerului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care este motivul pentru care mor mai multi barbati de cancer?

Lasă un răspuns