Impactul consumului de zahar asupra inimii story0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, consumul de zahar, diabet, inima, tensiune, zaharul

Expertii din SUA au facut un studiu prin care au vrut sa vada care este impactul pe care il are consumul de zahar asupra inimii. Rezultatele obtinute sunt neasteptate, ele aratand ca zaharul poate duce la o afectiune cardiaca grava.

Multe alimente procesate ascund zahar in compozitia lor si in acest fel creste riscul oamenilor de a muri din cauza unei afectiuni cardiace, scrie CBS news.

Zaharul si afectiunile inimii

Zaharul si afectiunile inimii

Riscul este destul de mare chiar si pentru cei care nu sunt obezi sau nu consuma mult zahar.

In cazul persoanelor care consuma 2.000 de calorii zilnic, chiar si adaugarea unor doze mici de suc la mesele lor creste riscul de moarte prematura din cauza unor probleme ale inimii.

Quanhe Yang, de la un organism american in domeniu (heart of illness regulate and Prevention), coordonatorul studiului, spune ca acesta este primul studiu din SUA care arata cat de periculos este zaharul din alimentele pe care oamenii le consuma zilnic.

Specialistii spun ca zaharul creste tensiunea arteriala, nivelul colesterolului rau din sange si nivelul trigliceridelor.

De asemenea, el poate amplifica semnele inflamatiei legate de bolile cardiace, spune Rachel Johnson, cea care conduce un organism din SUA in domeniul afectiunilor cardiace (American coronary heart affiliation).

Excesul de zahar nu doar ne ingrasa, el ne poate imbolnavi„, spune Laura Schmidt, de la Universitatea din California, San Francisco. Expertii s-au concentrat in acest studiu asupra consumului neintentionat de zahar prin intermediul produselor procesate sau al bauturilor. Articolul pe aceasta tema a aparut in revista „JAMA inner drugs”.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Impactul consumului de zahar asupra inimii story

Lasă un răspuns