20 de sfaturi si trucuri pentru slabit0 Comments

Publicat in:
Etichete: sfaturi pentru slabit, sfaturi slabire, trucuri pentru slabit, trucuri slabire

Dietele nutritive, echilibrate asigura o slabire sanatoasa si mentinerea rezultatelor pe termen lung. Acest articol iti va oferi cateva principii de baza aplicabile in orice cura de slabire.

Cunosc multi oameni care au reusit sa slabeasca si ulterior sa-si mentina greutatea prin schimbarea stilului de alimentatie, respectand cateva reguli de baza si fara a se priva de placerea de a manca gustos.

Sfaturi pentru slabit

Sfaturi pentru slabit

Daca ti-ai propus sa urmezi o dieta de slabire este preferabil sa alegi o cura de slabire echilibrata, bazata pe alimente naturale si sa te inarmezi cu rabdare. Schimbarile se pot face treptat, nu e necesar sa renunti la mancaruruile preferate brusc si nici definitiv. Pentru mentinerea rezultatelor dupa o cura de slabire este necesar sa ai grija sa consumi doar ocazional si in cantitati mici acele alimente care nu sunt sanatoase si ingrasa.

Curele de slabire bazate pe principiile enumerate mai jos te vor ajuta sa slabesti lent dar sigur si sa-ti schimbi mentalitatea despre hrana. Vei realiza ca depinde numai de tine sa oferi corpului tau „combustibil” de calitate si sa-l ajuti sa functioneze la capacitatea maxima.

Daca surplusul de greutate nu se datoreaza numai unor obiceiuri alimentare gresite ci si unor dereglari de metabolism este necesar sa discuti cu un medic specialist in nutritie si boli metabolice care iti va recomanda tratamentul medical adecvat si o cura de slabire personalizata adaptata organismului tau.

Ce sa eviti pe parcursul curei de slabire?

Bauturile racoritoare acidulate

Renunta definitiv la bauturile racoritoare acidulate, sintetice. Nu sunt sanatoase si ingrasa deoarece contin mult zahar si aditivi(E-uri). Inlocuieste-le cu sucuri naturale fara adaos de zahar.

Elimina dulciurile concentrate

Inlocuieste-le cu fructe. Daca in timpul curei de slabire nevoia de a manca dulciuri devine coplesitoare si obsedanta consuma putina ciocolata neagra.

Renunta la carnea de porc

Este interzisa in perioada curei de slabire. Inlocuieste-o cu peste, pui, curcan. Prepara carnea pe „teflon” sau pe gratar. Pentru savoare adauga mirodenii: cimbru, busuioc, oregano, enibahar, maghiran, rozmarin, sos de soia etc. Inventeaza chiar tu retete gustoase, sanatoase, dietetice, care ajuta la slabire, folosind urmatoarele ingrediente: legume, peste, carne alba, ulei de masline virgin si mirodenii.

Nu combina carnea cu cartofii sau cu pastele

Renunta la piinea alba. Daca nu poti renunta la paine in perioada dietei de slabire consuma 1-2 felii de paine neagra pe zi.

Renunta la alimentele cu „grasimi ascunse”

Renunta la alimentele cu „grasimi ascunse”: cascaval, branza topita, margarina, parizar etc.

Alte sfaturi

  • Nu consuma stiksuri, cipsuri, biscuiti, napolitane etc. Inlocuieste-le cu fructe!
  • Renunta la alimentele tip fast-food, la mezeluri si evita prajelile.
  • Nu manca dupa ora 18. Daca ti se face foame consuma fructe sau iaurt dietetic.
  • Nu folosi medicamente pentru slabire fara recomandarea medicului.

Ce este benefic pentru slabire?

Inaintea unei cure de slabire este bine sa faci o cura de detoxifiere. Organismul va reactiona mai bine la dieta si la suplimentii nutritivi.

Bea zilnic minim 2 litri de apa plata, limonada fara zahar si ceaiuri din plante. Consuma zilnic, seara la culcare si dimineata la sculare un pahar de apa plata cu sucul de la o jumatate de lamiie. Ajuta la slabire si la detoxifiere.

Este bine sa mananci putin si des: 3 mese principale pe zi si 2 gustari intre mese. Gustarile ideale sunt:

  • fructe,
  • sucuri naturale,
  • fructe uscate (stafide, curmale, caise etc.)

Fructele nu vor fi consumate ca desert ci numai intre mese, in cantitati mici.

La micul dejun consuma fructe(sub forma de salate sau shakuri) si cereale integrale.

La masa de seara este preferabil sa consumi lactate dietetice sau peste slab cu legume(salate sau innabusite).

La masa de pranz consuma peste, pui sau curcan la gratar(teflon). Pestele sau carnea pot fi combinate cu garnituri pe baza de legume innabusite sau salate cu putin ulei de masline virgin.

Daca ai decis sa urmezi o dieta de slabire disociata este preferabila disocierea pe mese nu pe zile. Organismul are nevoie zilnic de o nutritie echilibrata care sa includa toate categoriile de alimente.

O zi pe saptamina ar fi bine sa mananci numai fructe si sucuri naturale. Aceasta zi de fructe contribuie la detoxifiere, slabire si la vitaminizarea organismului.

Completeaza cura de slabire cu suplimenti nutritivi care ajuta la “topirea” grasimilor, asigura detoxifierea organismului si aportul de vitamine si minerale.

Daca ai probleme hormonale sau o stare psihica proasta (depresie, astenie nervoasa) este bine sa discuti cu un medic specialist inainte de a incepe o cura de slabire. Asocierea dietei de slabire cu tratamentul medical adecvat si alegerea momentului potrivit pentru inceperea dietei te vor ajuta sa obtii rezultatele pe care le doresti.

Adriana Beldie

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

20 de sfaturi si trucuri pentru slabit

Lasă un răspuns