Zona Zoster determina risc de infarct si accident vascular cerebral0 Comments

Publicat in:
Etichete: avc, complicatii, infarct, riscuri, zona zoster

Persoanele care au probleme inainte de varsta de 40 de ani cu afectiunea denumita zona zoster sunt expusi unui risc mai mare de a face o boala de inima sau de a suferi un accident vascular cerebral.

Cercetatorii au analizat situatia mai multor persoane intr-o perioada medie de 6,3 ani, dupa ce acele persoane au suferit de zona zoster.

Savantii au observat ca persoanele care au facut aceasta boala inainte de 40 de ani sunt expuse unui risc crescut de a face cele doua afectiuni.

Riscuri Zona Zoster

Riscuri Zona Zoster

Astfel, riscul de a face un atac de cord creste cu 50% fata de cei care nu au avut zona zoster. De asemenea, riscul de accident vascular cerebral creste si el cu 75%, sustin expertii in domeniu.

In plus, coordonatoarea studiului, Judith Breuer, de la University College, din Londra (Anglia), recomanda ca persoanele care au zona zoster sa fie monitorizate in mod constant pentru a se evalua factorii de risc pentru infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Expertul afirma ca vaccinul facut impotriva bolii zona zoster reduce riscul de aparitie cu aproximativ 50%. In mod obisnuit, persoanele cu varsta peste 60 de ani sunt vaccinate impotriva afectiunii.

Specialistii inca nu sunt hotarati daca si persoanele tinere ar trebui vaccinate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Zona Zoster determina risc de infarct si accident vascular cerebral

Lasă un răspuns