Plante pe care nu ai vrea sa le ai in casa2 comentarii

Publicat in:
Etichete: de vitat, plante, plante daunatoare, plante otravitoare, plante pentru casa, plante urat mirositoare

In cazul in care ti-ai facut o gradina acasa sau pur si simplu iubesti plantele, afla ca exita anumite specii care nu pot „coabita” cu oamenii.

Fie ca sunt otravitoare, miros urat sau ne sunt intr-un alt mod daunatoare, specialistii le-au plasat pe lista neagra a plantelor pe care nu le-ai vrea in casa ta.

Va prezentam cateva astfel de plante, despre care ar trebui sa stii mai multe tocmai pentru a le putea ocoli.

Plante daunatoare pentru oameni

Plante daunatoare pentru oameni

Branca ursului gigantica (Heracleum mantegazzianum)

Pielea care vine in contact cu seva plantei branca ursului gigantica, devine mult mai sensibila la lumina ultravioleta. De aceea, in urma expunerii la soare, pot aparea iritatii, rani sau arsuri. Aceasta planta originara din zona Caucazului si a Asiei Centrale este mult mai periculoasa decat iedera otravitoare, ducand chiar si la orbire.

Ca urmare a unui focar de branca ursului gigantica, aparut in 2012 in Ontario, oamenii au devenit mult mai constienti de efectele sale negative. Chimicalele din seva plantei, numite furanocumarine, pot cauza chiar si malformatii congenitale si cancer, apreciaza specialistii.

Ochiul crabului (Abrus precatorius)

Cu toate ca pare o planta inofensiva, semintele Ochiului crabului contin toxina numita abrina, o substanta deosebit de periculoasa. Specialistii spun ca samanta tare si rosie este inofensiva daca nu este sparta si poate trece prin sistemul digestiv fara a cauza reactii adverse.

Totusi, daca toxina este ingerata, chiar si in cantitati mici, poate cauza voma, diaree, deshidratare severa, halucinatii, convulsii, deces. Numerosi artisti sfideaza moartea si continua sa foloseasca semintele plantei originare din Indonezia pentru diverse obiecte si bijuterii.

Ochii papusii (Actaea pachypoda)

Aceasta planta este des intalnita in regiunule de nord si est ale Americii de Nord. Desi toata planta este toxica, cele mai multe substante periculoase sunt concentrate in „ochiul plantei”. Se spune despre aceasta planta ca ar fi cancerigena si ca ar cauza un efect sedativ asupra muschilor, ceea ce ar putea conduce chiar si la stop cardiac.

Ciudat este ca pasarile pot manca fara nicio problema aceasta planta.

Hydnora Africana

Aceasta planta originara din Africa de Sud este complet lipsita de frunze si de clorofila. Inainte de inflorire seamana mai mult cu o ciuperca, iar florile sale emana un miros neplacut, de putred.

Cactusul catarator (Cylindropuntia fulgida)

Denumita in latina Cylindropuntia fulgida, specia de cactus originar din sud-vestul Statelor Unite ale Americii si nordul Mexicului are tendinta de a se agata de orice il atinge. Asa cum tulpinile au mii de carlige minuscule, indepartarea devine extrem de anevoioasa.

Planta carnivora Nepenthes Lowii

Este vorba despre o planta tropicala carnivora, originara din Borneo are un stomac plic cu sucuri digestive active. Pentru ca traieste intr-o regiune saraca in substante nutritive, planta le obtine de la pasarile si insectele care ii cad in plasa.

In plus, suprafata plantei este acoperita de o ceara care determina insectele sa alunece in interior. Pe langa insecte, planta mananca si pasari.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Plante pe care nu ai vrea sa le ai in casa

2 comentarii

  1. Vega

    Ar fi fost mai bine daca ati fi publicat si poza fiecareia din aceste plante in dreptul descrierii facute, pentru a le putea identifica pe loc. In rest, foarte interesant articolul.

  2. Miky

    Nu par plante care au mari sanse sa ajunga in apartamente.

Lasă un răspuns