Pericolele vitaminei B120 Comments

Publicat in:
Etichete: antibiotice, efecte, medicamente ulcer, reactii adverse, vitamina B12

Ca orice vitamina, B12 este esentiala organismului uman si fiecare persoana trebuie sa fie atenta la aportul sau. Aceasta este considerata o vitamina sigura si non-toxica, asa ca nu exista restrictii mari, insa sunt cateva reguli ce trebuie urmate.

Vitamina in sine nu face rau, ci poate interactiona cu alte medicamente.

Vitamina B12

Vitamina B12

Antibioticele

Antibioticele luate pe o perioada lunga de timp pot avea un efect negativ in ceea ce priveste rezerva corpului de vitamina B12.

In cazul in care iei aceasta vitamina in acelasi timp cu tetraciclina, medicamentul nu va mai avea aceeasi eficacitate. De aceea, se recomanda ca cele doua sa fie luate in momente diferite ale zilei.

Vitamina B12 si medicamentele anti-ulcer

Aceasta vitamina poate interfera si cu medicamentele anti-ulcer. Pastilele respective incetinesc eliberarea acidului gastric in stomac, dar este nevoie de acesta pentru a absorbi vitamina B12 din alimentele consumate.

De asemenea, alte medicamente care se incadreaza in aceeasi situatie sunt Metformin, recomandat in caz de diabet zaharat. In plus, mare atentie trebuie sa aiba si pacientii care urmeaza tratament pe baza de chimioterapie.

Posibile efecte ale vitaminei B12

Exista cazuri in care persoanele care iau vitamina B12 ajung sa sufere de anxietate sau atacuri de panica. Insa trebuie mentionat ca aceste efecte nu dureaza prea mult.

Daca tinem cont de faptul ca aceasta vitamina stimuleaza metabolismul, este posibil sa apara insomnia.

In ceea ce priveste injectiile cu vitamina B12, trebuie manifestata multa atentie pentru ca pot sa apara efecte secundare, printre care se numara dureri in piept, crampe musculare sau batai neregulate ale inimii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pericolele vitaminei B12

Lasă un răspuns