Efectul zambetului asupra organismului0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, beneficiu, efect, efectul zambetului, sanatate, stres, zambet

Expertii sunt de parere ca zambetul te poate ajuta sa ai o sanatate mai buna, avand un efect benefic asupra corpului uman, ajutand inima si reducand stresul.

Un studiu recent arata ca efectul este unul pozitiv si atunci cand oamenii zambesc fara a o face intentionat. In trecut au mai existat cercetari care au aratat ca zambetul ii poate face mai fericiti pe oameni.

Efectul zambetului asupra sanatatii

Efectul zambetului asupra sanatatii

Cu toate acestea, se pare ca doar un zambet natural are un efect pozitiv asupra sanatatii noastre. Aceasta este concluzia unor studii, in timp ce altele indica faptul ca si un zambet politicos poate fi sanatos pentru corpul uman.

Atunci cand te incrunti, nu aduci niciun beneficiu corpului tau. „Iti poti influenta sanatatea mintala prin ceea ce faci fetei tale, fie ca zambesti mai mult sau te incrunti mai putin”, spune Eric Finzi, unul dintre coautorii unui studiu in domeniu, specialist in chirurgie dermatologica.

O cercetare recenta aparuta in revista „Psychological Science” in noiembrie 2012 arata ca oamenii care zambesc dupa ce sunt stresati aduc un beneficiu inimii fata de cei care au o expresie faciala neutra.

Studiul a implicat 170 de participanti, iar concluzia a fost ca oamenii isi revin mai bine dupa situatii stresante in cazul in care zambesc, afirma Sarah Pressman, unul dintre coautorii acestui studiu.

Expertul mai spune ca oamenii zambesc atunci cand nu se simt amenintati.

Muschii implicati intr-un zambet trimit un mesaj creierului, transmitand siguranta si traducandu-se intr-un ritm cardiac mai mic si un nivel scazut al stresului.

De asemenea, specialistii cerceteaza acum modul in care zambetul afecteaza hormoni de stres precum cortizolul, dar si hormonul increderii, oxitocina.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Efectul zambetului asupra organismului

Lasă un răspuns