Cum poti sa ajungi de la ulcer la dementa?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli mintale, dementa, efecte adverse, riscuri, tratament ulcer, ulcer, vitamina B12

Tratamentele pentru unele afectiuni pot determina efecte negative asupra organismului. De exemplu, medicii americani avertizeaza ca tratamentul pentru ulcer poate avea efecte grave, putand conduce la dementa sau probleme neurologice.

Un studiu recent realizat in SUA, pe un esantion de aproximativ 200.000 de oameni, a aratat ca tratamentul prelungit pentru ulcerul la stomac duce la deficienta de Vitamina B12, care, la randul sau, atrage probleme ale creierului.

Efecte adverse tratament ulcer

Efecte adverse tratament ulcer

Cand apare riscul de dementa?

Potrivit acestui raport, publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, riscul apare dupa 2 ani de tratament.

Expertii au constatat ca cele mai expuse persoane la acest tip de risc sunt femeile, insa si pacientii tineri.

Savantii au mai explicat ca medicamentele administrate reduc acidul din stomac, acid de care este nevoie pentru absorbtia de Vitamina B12. Potrivit specialistilor, aceasta se gaseste mai ales in carne, inclusiv peste, si lactate.

In plus, carenta de B12, care poate fi tratata, este greu de depistat de omul de rand, in lipsa unor analize de sange, pentru ca simptomele sunt vagi, aici fiind inclusa si starea de letargie.

Ce puteti face?

Recomandarea medicilor este sa va efectuati analizele la timp, astfel incat sa puteti elimina acest risc, in privinta depistarii carentei de vitamina B12.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa ajungi de la ulcer la dementa?

Lasă un răspuns