Mituri despre diete0 Comments

Publicat in:
Etichete: congelate, dieta, exercitii fizice, frcute, grasime, legume, mituri, mituri despre diete, muschi

Daca vei intreba mai multe persoane ce sfaturi pentru slabit ar putea da, cel mai probabil vei primi raspunsuri destul de diferite, iar unele gresite. Asta in special din cauza numeroaselor mituri care s-au transmis in timp printre amatori, din diverse surse.

Nancy Snyderman, doctor in medicina si autoare a cartii „Diet Myths That Keep Us Fat”, semnaleaza cateva dintre aceste mituri.

Mituri despre diete

Mituri despre diete

Cu cat faci mai multe exercitii fizice, cu atat este mai bine

Se cunoaste faptul ca exercitiile fizice reprezinta unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a-ti mentine greutatea si pentru a-ti imbunatati sanatatea generala. Daca, totusi, faci excese in acest sens poti ajunge sa ai parte chiar de efectul contrar.

Trebuie sa stii ca muschii au nevoie de timp pentru a se reface si pentru a putea fi intr-o forma mai buna la urmatorul antrenament.

Daca te antrenezi sapte zile pe saptamana iti poti slabi sistemul imunitar, articulatiile pot fi afectate si poti obosi foarte tare.

In plus, daca faci incorect exercitiile din cauza oboselii vei arde mai putine calorii decat daca le-ai executa corect.

Pentru a putea sa previi epuizarea din cauza efortului fizic lasa cel putin o zi libera pe saptamana, fara exercitii, si lucreaza alti muschi la fiecare sesiune, pentru a preveni suprasolicitarea unei grupe: de exemplu, intr-o zi te axezi pe exercitii pentru brate, iar in alta pe exercitii pentru picioare).

Muschii cantaresc mai mult decat grasimea

Aici este vorba nu neaparat de o informatie complet falsa, ci de un adevar deformat. In mod evident, un kilogram de muschi este la fel de greu ca un kilogram de grasime. Insa, muschii sunt mai densi decat grasimea, iar de aici rezulta doua avantaje: intai, daca ai mai multi muschi decat grasime arati mai slab, mai tonifiat.

Mai apoi, un kilogram de muschi arde, cu aproximatie, 100 de calorii pe zi, in timp ce un kilogram de tesut adipos arde doar 4-5 calorii pe zi, astfel ca, cu cat ai mai multa masa musculara, cu atat rata metabolica este mai ridicata.

Exercitiile aerobice, cum ar fi alergatul sau mersul pe bicicleta, elimina grasimea, in timp ce ridicarile de greutati ajuta la construirea de tesut muscular.

Fructele si legumele proaspete sunt mai nutritive decat cele congelate

Nancy Snyderman spune ca fructele si legumele congelate pot fi la fel de sanatoase ca si cele proaspete daca nu sunt tinute mult timp in congelator.

Majoritatea sunt congelate la scurt timp dupa ce sunt culese, astfel ca retin mai multe vitamine chiar decat cele pe care le mancam crude, dar uneori dupa ce au zacut zile intregi prin supermarketuri.

Si unele legume gatite pot fi cel putin la fel de nutritive ca si cele crude, din moment ce organismul uman absoarbe mai usor licopenul gasit in tomate si beta-carotenul din morcovi atunci cand acestea sunt preparate termic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mituri despre diete

Lasă un răspuns