Alimentele ecologice chiar ne prelungesc viata?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente ecologice, alimente sanatoase, legume ecologice, produse ecologice, reglementari, studii, studiu, UE

In ziua de azi a devenit o adevarat moda sau cauti alimente perfect ecologice, cultivate in zone indepartate si neumblate sau in sere controlate de specialisti.

Piata mondiala a produselor ecologice gestionate in asemenea conditii reprezinta 60 miliarde dolari pe an.

Opinia sustinatorilor agriculturii ecologice este impartasita si de Comisia Europeana, care isi da avizul pentru comercializarea unor asemenea produse, pe baza principiului: ceea ce este bun pentru natura este bun si pentru tine.

Alimente ecologice

Alimente ecologice

Exista si specialisti care sustin ca desi acum nici doua secole, tot ce mancau stramosii nostri era strict ecologic, bolile tot faceau ravagii, iar oamenii mureau si din cauza alimentatiei. Speranta de viata a omului de rand era cu peste douazeci de ani mai scurta decat a celui care mananca astazi produse ieftine.

Potrivit profesorului Henry I. Miller, de la Universitatea Stanford, SUA, in anul 2012 au fost efectuate 240 de studii, din care rezulta ca nu toate fructele si legumele etichetate ca ecologice s-au dovedit a fi si mai hranitoare decat alimentele conventionale.

Expertii spun ca alimentele crescute pe baze strict naturale, pe care le numim ecologice, contin incomparabil mai multi agenti patogeni, ca E.coli si Salmonella.

De asemenea, potrivit specialistilor, argumentul suprem cu care evitam alimentele conventionale, preferandu-le pe cele etichetate ecologic, se refera insa la pesticide si efectele lor nocive. Din acest motiv, preferam adesea sa platim substantial mai mult pentru a avea un produs natural.

Atat in America de Nord, cat si in Uniunea Europeana, unde sunt stabilite norme precise, exista exceptii, care permit abateri de la unele normative, mai ales atunci cand ele sunt greu de respectat.

Problema pretului face insa ca aspectul ecologic sa aiba si aspecte sociale, fiind vorba aici de mentalitatea ca oamenii saraci sunt sortiti sa consume produse cancerigene, nocive si cu „E”-uri in ele, iar cei bogati isi pot permite sa cumpere alimente naturale si scumpe.

Atat timp cat normele sunt corecte si respectate, riscurile devin minime.

Principala diferenta dintre produsele ecologice si cele traditionale ramane cea de gust: este mai gustoasa leguma cultivata pe campul salbatic decat cea din sera.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimentele ecologice chiar ne prelungesc viata?

Lasă un răspuns