Cum sa te lasi de fumat0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum poti sa te lasi de fumat, cum sa ma las de fumat, cum sa te lasi de fumat, fumat, renunta la fumat, sanatate

Cum sa te lasi de fumat sau Cum poti sa te lasi de fumat

SI TU TE POTI LASA DE FUMAT!

Peste tot auzi: „Lasa-te de fumat! Este nociv pentru tine si pentru cei din jurul tau!”.

La prima vedere, pentru un fumator adevarat, pare absolut imposibil sa lase aceasta placere. Si totusi, se poate sa te lasi de fumat. Va voi impartasi povestea proprie, cu speranta ca poate citind acest articol numit „Cum poti sa te lasi de fumat”, voi cei ce fumati, veti incerca sa imi urmati exemplul si sfaturile.

Cum sa te lasi de fumat

Cum sa te lasi de fumat

Ce metoda am folosit si am reusit sa ma las de fumat?

Multi spun ca nu exista alta metoda de a te lasa de fumat decat daca o faci dintr-o data. Eu vin si ii contrazic. Metoda folosita de mine prin care am putut sa ma las de fumat, a fost cea de descrestere a numarului de tigari fumate pe zi. Fumand de 8 ani, cate un pachet de tigari pe zi, in unele zile chiar mai mult, a trebuit sa reduc in prima instanta simtitor numar lor pe zi si astfel am pornit de la o norma de 10 tigari pe zi.

Incercam sa le fumez in anumite perioade ale zilei, cand stiam eu ca organismul meu simte nevoia foarte puternic de nicotina.

Fumatul se aseamana cu dieta, la dieta trebuie sa renunti la anumite alimente si cand fumezi trebuie sa renunti/reduci numarul de tigari.

Este exact ca in perioada unei cure drastice de slabire, cand mananci la anumite ore din zi, fara sa ai voie sa rontai ceva intre mese. In modul asta am reusit eu sa ma las de fumat.

Acest numar de tigari pe zi, de la care am pornit, il reduceam o data la 2-3 zile cu cate o tigara. Nu pot spune ca nu devenea din ce in ce mai greu sa rezist si sa fumez doar cateva tigari pe zi, dar va pot spune ca NU A FOST IMPOSIBIL. Daca esti un om ambitios si te-ai hotarat sa te lasi de fumat, categoric vei putea.

Aici este cheia: TREBUIE SA ITI DORESTI CU DISPERARE  SA TE LASI DE FUMAT!

Eu, personal, recunosc ca pana in acel moment nu mi-am dorit sa ma las de fumat. Consideram ca este o mica placere, pe care mi-o pot permite. Dar mi-am dat seama ca aceasta “placere” ajunsese sa imi faca rau sanatatii. Nu ma mai simteam bine deloc si asta imi afecta viata de zi cu zi. Nu vroiam sa ajung sa ma imbolnavesc grav si sa nu mai pot face nimic…

In momentul in care am ajuns la o tigara pe zi, o fumam dimineata la cafea. Era o placere la care mi-a fost greu sa renunt. Cred ca cei care fumeaza stiu despre ce vorbesc. Din fericire, eu ma numar printre norocosi, pentru ca nu am simtit nevoia sa inlocuiesc tigarile cu absolut nimic de mancare, cum fac majoritatea, deci nu am avut probleme cu cresterea in greutate.

Dar, sfatul meu este, ca daca este absolut  necesar sa supliniti fumatul cu ceva, incercati sa mancati cate un fruct de fiecare data cand simtiti nevoia sa fumati. Este foarte sanatos si nici nu va ingrasati. Bineinteles ca asta nu inseamna ca trebuie sa consumati zeci de kilograme de fructe pe zi!

Ideal ar fi ca in prima perioada de nefumator sa evitati sa luati contact cu persoane fumatoare sau sa stati in locuri cu foarte mult fum de tigara. S-ar putea sa va tenteze. Eu si aici, m-am numar printre norocosi. O data ce m-am lasat de fumat, pur si simplu nu am mai suportat fumul de tigara. Am reusit sa trec cu brio peste acest impediment si nu m-am apucat de fumat.

Inca te mai gandesti „Cum sa te lasi de fumat„? Sfatul meu este sa procedezi la fel ca mine. Eventual, poti sa mai recitesti inca odata acest articol „Cum sa te lasi de fumat”, sa incerci sa memorezi si sa incepi sa pui in practica. Acest viciu al „fumatului” poate fi invins, depinde doar de tine.

Doresc multa bafta celor care vor sa se lase de fumat si foarte multa ambitie. Daca doriti, puteti sa lasati comentarii si sa ne impartasiti experientele dvs.

Si tu poti sa te lasi de fumat! Eu am reusit!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa te lasi de fumat

Lasă un răspuns