Cum ne poate imbolnavi carnea de pui0 Comments

Publicat in:
Etichete: bacteria ecoli, bacterii, carnea de pui, consumul de carne de pui, E.coli, infectii urinare

Foarte multi oameni consuma mai multa carne de pui, lasand la o parte alte tipuri de carne. Aceasta prezinta insa pericolul infectiei urinare, spun specialistii in domeniu.

Carnea de pui si bacteria E.coli

Carnea de pui - bacteria E.coli

Carnea de pui - bacteria E.coli

Expertii au facut teste in urma carora au observat ca bacteria E. coli, care e responsabila si de infectiile urinare, este contractata de la carnea de pui, scrie care2.com.

Specialistii au obtinut dovada acestei legaturi dupa ce au analizat specimene de carne de pui si microorganismele prelevate de la pacienti cu infectii urinare.

Astfel, ei au constatat ca infectiile urinare sunt transmise de la pui la om, mai exact la femei. Mai mult decat atat, specialistii au detectat si tulpini de E. coli rezistente la mai multe tipuri de medicamente si la cele mai puternice antibiotice.

Carnea de vita si de porc nu prezinta pericolul infectiei urinare la om. Nu neaparat modul in care este gatita carnea de pui conteaza, caci bacteriile pot sa se transmita si dupa ce ea este preparata.

Nu mai putin de cinci tulpini de E.coli s-au transmis de pe carnea de pui la om in cadrul studiului efectuat pe voluntari denumit „The colonization of the human gut by antibiotic resistant Escherichia coli from chickens”, autori fiind A.H. Linton, K. Howe, P.M. Bennett, M.H. Richmond si E.J. Whiteside.

Carnea de pui si bacteriile – O veste calda, una rece

Acestea ar putea fi prezente si pe recipientul in care se gaseste carnea de pui. Expertii spun ca de vina sunt tratamentele cu antibiotice aplicate in exces de catre producatori.

Vestea buna este ca bacteriile luate de pe carnea de pui nu rezista in intestinele noastre decat 10 zile. Cea proasta este ca oamenii consuma multa carne de pui, deci iau din nou asemenea bacterii periculoase in acest interval de timp.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ne poate imbolnavi carnea de pui

Lasă un răspuns