Surditatea0 Comments

Publicat in:
Etichete: prezbiacuzia, surditatea, urechea, urechea internă

SURDITATEA PREEXISTENTĂ

Surditatea preexistentă sau care apare progresiv este frecvent descoperită cu ocazia examenelor auditive de rutină. Aceasta poate fi cauzată de o boală sau legată de înaintarea în vârstă.

Auzul defectuos nu este o întâm­plare, ci rezultatul unor boli care evoluează în timp sau care, dimpotrivă, sunt prezente la naş­tere şi sunt descoperite încă din copilărie. Progresul tehnologic, precum şi protezele auditive, care ameliorează viaţa persoa­nelor cu dificultăţi de auz, le permit acestora să aibă o viaţă socială aproape normala.

CAUZELE

Acestea sunt diverse. Prezbiacuzia. Reprezintă diminua­rea auzului legată de înaintarea în vârstă. Este cauzată de dege­nerescenta celulelor ciliate ale organelor auditive. Aceasta pro­voacă în mod frecvent acufene şi uneori senzaţie de vertij.

Diminu­area auzului afectează în primul rând frecvenţele înalte, înainte de a avansa şi la sunetele grave.

Otospongioza. Este o boală ereditară a urechii medii, care blochează mişcările scăriţei şi are ca rezultat o transmisie defectuoasă a sunetelor la urechea internă.

Purtarea căştii. Pentru a limita neplăcerile provocate de zgomot, purtarea căştilor de protecţie pentru urechi este obligatorie în cazul anumitor meserii, în special cele din domeniul construcţiilor.

Boala afectează mai mult femeile decât bărbaţii.
Neurinomul. Această tumoră benignă a nervului auditiv perturbă progresiv auzul la o singură ureche.
Boala Meniere. Această boală atinge urechea internă. Se presupune că ar avea drept cauză o presiune prea  mare a lichidelor în labirint (vestibul şi cohlee) şi provoacă o diminuare a auzului, senzaţie de vertij şi zgomote asemănătoare unui zumzet în ureche. Se manifestă prin crize, fiecare dintre ele agravând scăderea capacităţii auditive.

CAUZELE

Acestea sunt diverse. Prezbiacuzia. Reprezintă diminua­rea auzului legată de înaintarea în vârstă. Este cauzată de dege­nerescenta celulelor ciliate ale organelor auditive. Aceasta pro­voacă în mod frecvent acufene şi uneori senzaţie de vertij. Diminu­area auzului afectează în primul

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Surditatea

Lasă un răspuns