Riscuri – Sarcina0 Comments

Publicat in:
Etichete: nastere prematura, nasterea, probleme sarcina, riscuri sarcina, sarcina

O sarcină este considerată „cu risc“ dacă reprezin­tă un pericol pentru mamă şi pentru copil. Cel mai adesea, copilul este expus riscurilor de prematuritate şi de întârziere a creşterii. Mama trebuie să constituie obiectul unei supravegheri atente.

Anumite riscuri sunt legate de maladii pe care mama a putut să le contracteze în timpul sarcinii sau de boli pe care le are de mult timp şi care evoluează încet. Altele sunt asociate vârstei. In toate cazurile, supravegherea ma­mei şi a viitorului copil pre­tinde o mare atenţie.

RISCURILE CONSTANTE In cursul primului trimestru al sarcinii, riscurile cele mai frecvente sunt:

–     pierderea spontană (acci­dentală) a sarcinii. Se mani­festă prin sângerări vaginale şi dureri pelviene. Pierderea accidentală a sarcinii poate fi stopată printr-un tratament medical asociat cu odihnă;

–     sarcina extrauterină. Nece­sită o intervenţie chirurgi­cală urgentă;

–     sarcina cu vome impor­tante. Este cauzată de modi­ficările hormonale şi necesită odihnă.

Ameninţarea de naştere pre­matură reprezintă principa­lul risc al celui de-al doilea trimestru: contracţii uterine nedureroase modifică încetul cu încetul uterul până antre­nează o deschidere a colului.

Repausul, de preferinţă în poziţia lungită, şi un trata­ment pentru relaxarea uteru­lui sunt, în cea mai mare parte a cazurilor, suficiente pentru a împiedica riscul naş­terii premature.

In sfârşit, în cursul celui de-al treilea trimestru, anumite afecţiuni – asociate cu riscul naşterii premature – pot com­plica sarcina; acestea sunt: anemia, hipertensiunea arte­rială, o infecţie urinară sau o infecţie renală.

Pot apărea, de asemenea, alte probleme lega­te de făt: excesul de dezvolta­re, prea mult sau, dimpotrivă, prea puţin lichid amniotic. Numai medicul poate depista astfel de probleme. Deci, con­sultarea periodică şi, uneori, frecventă a medicului este absolut necesară pentru a asi­gura sănătatea mamei şi a copilului.

 

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Riscuri – Sarcina

Lasă un răspuns