Negii0 Comments

Publicat in:
Etichete: negii, negii plani, negii plantari, tratament timpuriu

Negii sunt mici excrescente dure si rugoase care cresc pe sau sub piele. Totalmente inofensive, ele se transmit de la un copil la altul prin simplu contact.

Vehiculati de un virus, negii sunt adeseori prezenţi pe degetele si pe picioarele copilului. Exista tratamente pentru a-i suprima, dar aces­tea nu reusesc intotdeauna sa elimine virusul. Atunci cand sunt prea numerosi si aco­pera mainile copiilor si adolescentilor, trebuie sa intervina medicul.

Uneori, negii dispar de la sine dupa cateva luni sau dupa cativa ani. Ei sunt tumori benigne, care nu degenereaza nicio­data in cancer.

Negi pe mana

Negi pe mana

FORME

Negii sunt foarte frecvenţi şi pot lua numeroase forme. Negii plani sunt cel mai des întâlniţi la copii. Ei se pre­zintă sub formă de mici um­flături netede, de culoare roz-murdar sau bătând în cenuşiu. Uneori, sunt înşi­ruiţi la suprafaţa pielii, pe obraz, pe dosul mâinilor, pe degete, pe braţe, pe genunchi şi pe partea din spate a gam­belor. Negii persistă mai multe luni şi pot să dispară spontan.

Negii plantari (ai tălpii pi­ciorului) se întâlnesc frec­vent la copii. Iau, în general, o formă obişnuită, un pic proeminentă, rotunjită, cu marginile uscate, dure şi groase. Seamănă puţin cu o bătătură şi tind să crească în adâncime.

Există şi un alt tip de neg plantar: este vorba de mici elemente striate grupate în mozaic, mai puţin proemi­nente şi mai puţin profunde decât este negul din forma precedentă, dar adeseori mai numeroase.

Negii numiţi vulgari sunt prezenţi, de asemenea, la co­piii mici. Sunt rotunzi, tari, proeminenţi şi suprafaţa lor este uneori brăzdată de crăpă­turi. Cresc pe dosul mâinilor, pe faţă, pe genunchi şi pe pie­lea păroasă.

Negii sunt tumori benigne ale pielii. Ei sunt provocaţi de un virus (gen papilomavirus) care generează pro­liferare celulară masivă. Prezenţa virusului îi face contagioşi pentru copilul însuşi (negii se pot întinde pe tot corpul) şi pentru alţi indivizi. Negii nu degenerează niciodată în cancer, dar înmulţirea lor necesită un tratament timpuriu. In anumite cazuri, pot dispărea spontan după câteva luni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Negii

Lasă un răspuns