ABC-ul igienei orale0 Comments

Publicat in:
Etichete: igiena, igiena orala, zambet, zambet sanatos

Atata timp cat putem zambi, cauza nu-i  inca pierduta (William Shakespeare). Deseori  ne indragostim de zambetul celui de langa noi, suntem incurajati de un zambet, incurajam cu un zambet. Dar cum ne mentinem zambetul sanatos si seducator? Cheia este grija pentru igiena orala.

ABC-ul unui zambet sanatos, ABC-ul pentru igiena orala

Igiena orala

Igiena orala

Zambetul sanatos este rezultatul grijii pentru igiena orala sanatoasa. Cei mai importanti pasi in ingrijirea dintilor sunt

– spalarea lor dupa fiecare masa,
– alimentatia sanatoasa si
– consultatiile stomatologice.

Sa nu uitam ca o igiena orala corespunzatoare transforma vizita la medicul stomatolog intr-un control de rutina. Nu sunt necesare aparitiile semnelor alarmante pentru a merge la medic.

Spalarea dintilor dupa fiecare  masa conduce negresit la o dantura sanatoasa, o respiratie proaspata si un zambet sanatos.

Igiena orala incepe prin curatarea danturii inca de la aparitia primilor dinti de lapte ai bebelusului tau si se dezvolta in fiecare etapa a vietii adolescentului sau adultului.

Alege sa traiesti sanatos, sa zambesti sanatos! Alimentatia din zilele noastre, extrem de bogata in zahar si aditivi nocivi este o amenintare pentru sanatatea dintilor nostri. Consumul de dulciuri, cafea, vin rosu sau tutun lasa semne vizibile zambetului. Sa nu uitam ca fructele si legumele, bogate in fosfor, calciu si vitamine reprezinta un aliat de nadejde in lupta contra cariilor.

Igiena orala – Semne de ingrijorare pentru sanatatea zambetului tau

Daca ai inceput sa zambesti mai rar si nu mai ai siguranta ca zambetul tau poate deschide usi, nu ezita sa iei masuri!

Educatia cu privire la igiena orala este primul pas pentru un zambet sanatos. Cele mai intalnite semne care te atentioneaza ca ai o problema si ca nu trebuie sa amani vizita la medicul stomatolog sunt:

– respiratia urat mirositoare,
– gingiile rosii,
– sangerarea gingiilor,
– sensibilitatea dentara,
– gustul neplacut in gura,
– durerea la nivelul maxilarului.

Zambetul tau este cartea ta de vizita. O igiena orala sanatoasa pastreaza sanatatea dintilor si a gingiilor pentru toata viata si odata cu ele zambetul tau sanatos, natural si irezistilbil.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

ABC-ul igienei orale

Lasă un răspuns