Cum scapati bebelusul dvs. de iritatii fesiere0 Comments

Publicat in:
Etichete: bebe, bebeluşi, crema, cum scap de iritatii fesiere, fesiere, iritatii, iritatii fesiere, iritatii fesiere bebe, iritatii fesiere bebelusi, reteta

Iritatii fesiere

Iritatii fesiere

Iritatiile fesiere ale bebelusilor sunt o problema frecventa in viata acestora, in perioada in care se folosesc scutecele. Unii bebelusi sunt mai sensibili, necesita sapunuri speciale, prezinta anumite alergii, se confrunta des cu iritatiile fesiere. Totusi, chiar si cei mai putin sensibili dintre bebelusi au avut de cateva ori aceasta problema.

Iritatiile fesiere fac copilul agitat, fiind o sursa suplimentara de stres pentru proaspata mamica.

Reteta pentru iritatiile fesiere

O crema cu un bun succes in prevenirea si tratarea iritatiilor fesiere, de la cele minore la cele grave, se poate prepara in farmacie dupa urmatoarea reteta:

Hemisuccinat – 1 fl
Nistatin – 2g
Vaselina – 30g
Lanolina – 30g
Vitamina A – 1 fl
Vitamina E – 1 fl
Vitamina A+D2 – 1 fl

Mod de utilizare

Aceasta crema poate fi folosita din primele zile de viata ale bebelusilor. Pentru prevenirea iritatiilor fesiere, bebelusul trebuie schimbat cat mai rapid dupa fiecare scaun (mai ales cei deosebit de sensibili), fiind spalat cu apa calda si sapun special de bebelusi dupa fiecare scaun, dimineata si la baia de noapte.

Se recomanda evitarea folosirii excesive a servetelelor umede, acestea fiind solutii pentru cand mama si copilul nu sunt intr-un loc in care bebelusul poate fi spalat cu apa si sapun.

Crema se aplica in strat subtire, o data pe zi pentru prevenire si de 2 ori pe zi pentru tratare. Daca dupa 12 ore nu se sesizeaza nicio imbunatatire sau, din contra, reactia este negativa, trebuie contactat medicul pediatru care poate prescrie un tratament mai complex.

Iritatiile fesiere sunt o parte neplacuta, dar inerenta a primelor etape din viata bebelusului. Aceasta parte dispare complet, in general, dupa trecerea la olita.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapati bebelusul dvs. de iritatii fesiere

Lasă un răspuns