Miopia0 Comments

Publicat in:
Etichete: miopia, miopia puternică, miopia simplă

Miopia este o anomalie a vederii ce se observă la persoanele care au ochii prea „lungi”. Se manifestă prin dificultatea de a vedea la depărtare, în timp ce acuitatea vizuală de aproape nu pune probleme.

Miopia este o anomalie a refracţiei: întrucât globii oculari sunt prea lungi, în loc să facă să conveargă lumina pe retină (acea parte a ochiului unde se formează imaginile), ochiul face în aşa fel încât lumina să conveargă în faţa retinei, ceea ce implică dificultatea de a vedea la depărtare. Această anomalie se poate corecta perfect cu ajutorul ochelarilor sau al lentilelor de contact sau, in anumite cazuri, prin intermediul unei intervenţii chirurgicale sau cu laser.

Cu toate acestea, un mare număr de persoane care suferă de miopie prezintă o fragilitate crescută a retinei şi prezintă mai multe riscuri decât alte categorii de populaţie de a dezvolta cataractă şi tensiune oculară. Prin urmare, este recomandat ca miopii să meargă în mod periodic la control oftalmologie.

TIPURILE DE MIOPIE

Există două tipuri de miopie.

Miopia simplă. Aceasta apare la pubertate şi este în general mică, crescând în perioada adolescenţei şi stabilizându-se ulterior. Această formă de miopie nu presupune consecinţe propriu-zise asupra ochiului (implică riscuri reduse de fragilizare a retinei).

Miopia puternică. Este în mod frecvent ereditară sau apare ca urmare a unei boli oculare din timpul copilăriei. Acest tip de miopie apare în jurul vârstei de şase-şapte ani şi avansează rapid. Este însoţită adesea de leziuni degenerative ale fundului de ochi.

CUM NE DAM SEAMA CĂ SUNTEM MIOPI

Atunci când priveşte în depărtare, o persoană mioapă vede neclar. Ea mijeşte mereu ochii pentru a vedea bine, încercând astfel, fără a-şi da seama, să-şi acomodeze vederea (cu alte cuvinte, să îmbunătăţească focalizarea pe care nu i-o permit ochii). La copiii miopi, semnul caracteristic apare atunci când se plâng că nu văd bine la tablă; au tendinţa să stea prea aproape de cărţi sau caiete. Cel mai frecvent, miopia se detectează cu ocazia controalelor medicale şcolare (la copii) sau a celor de medicina muncii (la adulţi).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Miopia

Lasă un răspuns