Acneea – tratamente specificeUn comentariu

Publicat in:
Etichete: acnee, acneea, medicamente, Tratament, tratament acnee

Tratament acnee

Tratament acnee

Acneea

Tratament. Prezentare generala.

Tratamentul depinde de forma de acnee pe care o aveti:
– usoara
– moderata
– severa

Uneori, medicul dumneavoastra va combina tratamente pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a evita dezvoltarea bacteriilor rezistente la medicamente.

Tratamentul ar putea include lotiuni sau geluri aplicate pe acnee sau pe zone întregi ale pielii, cum ar fi pe piept sau pe spate (medicamente locale). S-ar putea administra, de asemenea si medicamente pe cale orala (medicamente orale).

Acneea
usoara
.
-Curatarea blanda cu apa calda si un sapun delicat,
-Aplicarea de peroxid de benzoil,
-Aplicarea de acid salicilic.

In cazul în care aceste tratamente nu functioneaza, trebuie sa consultati medicul specialist. Medicul va poate oferi o reteta pentru lotiuni sau creme mai puternice. Puteti încerca o lotiune antibiotic. Sau puteti încerca  o lotiune cu medicament care ajuta la deschiderea porilor.

Acneea moderata spre severa.
Uneori, aceasta afectiune are nevoie de un tratament cu medicamente puternice sau o combinatie de terapii. Petele mai profunde, cum ar fi nodulii si chisturile, sunt mult mai susceptibile de a lasa cicatrici. Ca urmare, medicul specialist va poate prescrie reteta pentru antibiotice orale, pentru a începe procesul de vindecare. Acest tip de acnee poate avea nevoie de o combinatie de mai multe terapii.

Tratamentul pentru acneea moderata pana la severa poate include:
Aplicare peroxid de benzoil. Golirea cosurilor mari si a chisturilor de catre un medic. Aplicare geluri antibiotice, creme sau lotiuni pe baza de prescriptie medicala. Aplicare retinoizi pe baza de prescriptie medicala. Aplicare de acid azelaic. Administrare antibiotice orale pe baza de prescriptie medicala.

Tratamentul pentru cicatricile acneei.
Exista multe proceduri pentru a elimina cicatricile acneei, cum ar fi: remodelarea cu laser sau dermabraziunea. Unele se pot micsora si se vor estompa cu timpul.

Cele mai multe tratamente necesita timp.De multe ori aveti nevoie de 6 pana la 8 saptamani pentru ca acneea sa inceapa vindecarea dupa ce ati inceput tratamentul. Unele tratamente pot cauza aceasta afectiune sa devina si mai problematica inainte de a se vindeca.

Daca acneea înca nu s-a vindecat dupa mai multe încercari cu un tratament, medicul specialist va poate recomanda sa luati un Retinoid pe cale orala, cum ar fi Isotretinoin.

Medicii pot prescrie acest medicament, ca o ultima solutie, pentru ca are unele efecte secundare grave, dar rare, si este destul de scump.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Acneea – tratamente specifice

Un comentariu

  1. Ce medicamente pentru acnee care contin peroxid de benzoil mai exista la noi in tara acum? Stiu ca era unul foarte bun dar l-au retras acum nu de mult..

Lasă un răspuns