Tratament polimialgia reumatica0 Comments

Publicat in:
Etichete: polimialgia reumatică, reumatic, Tratament, tratament polimialgia reumatica

Polimialgia reumatică răspunde rapid la tratament oral cu corticosteroizi. Aceştia determină, de obicei, un răspuns evident, cu dispariţia simptomatologiei, în mod clasic, în interval de 48 de ore.
Dozarea medicaţiei
Există o oarecare variaţie în opiniile privind dozarea medicaţiei.

Majoritatea medicilor încep cu o doză de 15 – 20 mg dintr-o formă de cortizon, cum ar fi prednisolonul, în trecut au fost folosite şi doze mai mari, dar acestea s-au asociat cu efecte secundare destul de frecvente.

Pacienţilor li se administrează de obicei o doză de început, după care sunt reevaluaţi pentru a vedea modul în care au răspuns, dacă simptomatologia a dispărut şi dacă testele de inflamaţie s-au ameliorat. Dacă da, doza iniţială se menţine pe o perioadă de aproximativ o lună de zile, după care se scade treptat, sub supraveghere medicală.

Durata tratamentului
Durata tratamentului variază între şase luni şi doi ani. Dacă se suspectează apariţia unei deteriorări, ar putea fi necesară creşterea dozelor.

Persoanele mai vârstnice sunt foarte expuse osteoporozei, ca efect secundar al tratamentului cu corticosteroizi. Monitorizarea corectă, prin examinări paraclinice, şi protecţia structurii osoase prin tratament adecvat sunt necesare în aceste situaţii.
Prognosticul este excelent dacă afecţiunea este diagnosticată şi tratată din timp. Totuşi, destul de frecvent pot să apară recăderi, cel mai des în primele 18 luni de tratament. La doi ani de la diagnosticarea bolii, jumătate din pacienţi mai au nevoie de tratament cu corticosteroizi, dar cu ajutorul lui se bucură de o calitate normală a vieţii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament polimialgia reumatica

Lasă un răspuns