PRESTARIUM 5mg, comprimate filmate0 Comments

Publicat in:
Etichete: prestarium, prestarium 5 mg, prestarium 5mg, prestarium indicatii, prestarium prospect, prestarium reactii adverse, prospect prestarium

Prestarium

Prestarium

PRESTARIUM

Forma
Compozitie
Indicatii
Contraindicatii
Mod de administrare
Reactii adverse
Precautii
Sarcina si alaptarea

PRESTARIUM – Forma de prezentare:


Cutie cu un flacon de prestarium din PP a 30 comprimate filmate.

PRESTARIUM – Compozitie:

Substanta activa este perindopril 3,395 mg sub forma de perindopril – sare de arginina 5 mg. Celelalte componente ale nucleului comprimatului sunt: nucleu: lactoza monohidrat, stearat de magneziu, maltodextrina, dioxid de siliciu coloidal hidrofobic, amidonglicolat de sodiu (tip A); film:premix pentru acoperire (Sepifilm 4193 RBC contine glicerina 4,5%, hipromeloza 74,8%, macrogol 6000 1,8%, stearat de magneziu 4,5%, dioxid de titan (E171) 14,328%, cooper chlorophylin (E 141ii) 0,072%), macrogol 6000.

PRESTARIUM – Indicatii:

Prestarium 5 mg este un inhibitor de enzima de conversie a angiotensinei (IECA).
Acestia actioneaza prin largirea vaselor sanguine, ceea ce face mai usoara activitatea inimii dumneavoastra de a pompa sangele prin vase.

Prestarium 5 mg este utilizat in:
– tratamentul valorilor crescute ale tensiunii arteriale (hipertensiune arteriala)
– tratamentul insuficientei cardiace (situatie in care inima nu este capabila sa pompeze suficient sange pentru a asigura necesarul organismului)
– prevenirea recurentei accidentului vascular cerebral in asociere cu indapamida, la pacienti cu istoric de accident vascular cerebral
– reducerea riscului de evenimente cardiace, cum ar fi infarctul miocardic, la pacientii cu boala coronariana stabila (situatie in care irigarea cu sange a inimii este redusa sau blocata) si care au avut deja un infarct miocardic si/sau o operatie pentru imbunatatirea irigatiei sangvine la nivelul inimii prin largirea vaselor care o iriga.

PRESTARIUM – Contraindicatii:

Nu luati Prestarium 5 mg:

– daca sunteti alergic la perindopril, la oricare alt IECA sau la oricare dintre componentele din Prestarium 5mg
– daca sunteti gravida sau alaptati
– daca ati avut simptome ca: dificultati de respiratie, umflarea fetei sau limbii, prurit intens sau eruptie cutanata severa cu administrarea anterioara de tratament cu IECA sau ati avut aceste simptome in orice alta circumstanta (situatie numita edem angioneurotic).

Prestarium 5 mg nu este recomandat sa fie utilizat la copii si adolescenti.

PRESTARIUM – Mod de administrare:

Luati intotdeauna Prestarium 5 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Comprimatele trebuie inghitite cu un pahar de apa, de preferat la aceeasi ora in fiecare zi, dimineata, inainte de a manca. Medicul dumneavoastra va decide doza corecta pentru dumneavoastra.

Dozele uzuale sunt dupa cum urmeaza:

Hipertensiune arteriala:
doza uzuala de initiere si de intretinere este de 5 mg o data pe zi. Dupa o luna, doza poate fi crescuta la 10 mg o data pe zi, daca este necesar. 10 mg pe zi este doza maxima recomandata pentru hipertensiune.
Daca aveti 65 de ani sau mai mult, doza uzuala de initiere este de 2,5 mg o data pe zi. Dupa o luna, doza poate fi crescuta la 5 mg o data pe zi si daca este necesar la 10 mg o data pe zi.

Insuficienta cardiaca:
doza uzuala de initiere este de 2,5 mg o data pe zi. Dupa doua saptamani, doza poate fi crescuta la 5 mg o data pe zi, care este doza maxima recomandata pentru insuficienta cardiaca.
Prevenirea recurentei accidentului vascular cerebral: doza de initiere este de 2,5 mg o data pe zi pentru doua saptamani, apoi crescuta la 5 mg o data pe zi pentru alte 2 saptamani, inainte de introducerea indapamidei.

Boala coronariana stabila:
doza uzuala de initiere este de 5 mg o data pe zi. Dupa doua saptamani, doza poate fi crescuta la 10 mg o data pe zi, care este doza maxima recomandata in aceasta indicatie. Daca aveti 65 de ani sau mai mult, doza uzuala de initiere este de 2,5 mg o data pe zi. Dupa o saptamana doza poate fi crescuta la 5 mg o data pe zi si dupa o alta saptamana doza poate fi crescuta la 10 mg o data pe zi.

PRESTARIUM – Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Prestarium 5 mg poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Acestea pot include:

– Frecvent (apar la mai putin de 1 din 10 pacienti, dar la mai mult de 1 din 100 de pacienti): durere de cap, ameteli, vertij, amorteli, tulburari de vedere, tinitus (senzatie de zgomote in ureche), usoara presiune la nivelul capului datorita tensiunii arteriale scazute, tuse, scurtarea respiratiei, tulburari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, tulburari de gust, indigestie sau dificultati de digestie, diaree, constipatie), reactii alergice (de exemplu, eruptii ale pielii, mancarime), crampe musculare, senzatie de oboseala

– Mai putin frecvent (apar la mai putin de 1 din 100 de pacienti, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienti): schimbari de dispozitie, tulburari de somn, bronhospasm (ingustarea cailor aeriene, respiratie suieratoare si scurtata), uscaciunea gurii, umflarea fetei, buzelor, gatului, afectarea rinichilor, impotenta, transpiratii

– Foarte rar (apar la mai putin de 1 din 10000 de pacienti): confuzie, tulburari cardiovasculare (batai neregulate ale inimii, dureri la nivelul inimii, cu iradiere in bratul stang si senzatie de neliniste, necroza muschiului inimii, accident vascular cerebral), pneumonie eozinofilica (un tip rar de pneumonie), rinita (nas infundat sau scurgeri nazale), eritem multiform, tulburari ale sangelui. pancreasului sau ficatului.

Daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse nu mai luati medicamentul si adresati-va imediat medicului dumneavoastra: umflarea fetei, buzelor, limbii sau gatului, dificultati de respiratie, batai ale inimii neobisnuit de rapide si neregulate.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

PRESTARIUM – Precautii:

Daca oricare din situatiile urmatoare este valabila in cazul dumneavoastra, adresati-va mediculului dumneavoastra inainte de inceperea tratamentului:

– daca aveti stenoza aortica (ingustarea principalului vas de sange care pleaca de la inima) sau cardiomiopatie hipertrofica (afectarea musculaturii cardiace) sau stenoza de artera renala (ingustarea arterei care iriga cu sange rinichiul)
– daca aveti orice alta afectiune cardiaca
– daca aveti vreo afectiune hepatica
– daca aveti vreo afectiune renala sau sunteti supus dializei
– daca suferiti de o boala vasculara de colagen (afectarea tesutului conjunctiv) cum ar fi lupus eritematos sistemic sau sclerodermie
– daca aveti diabet
– daca urmati o dieta stricta fara sare sau utilizati inlocuitori de sare care contin potasiu
– daca veti fi supus unei anestezii si/sau unei interventii chirurgicale importante
– daca veti fi supus aferezei LDL (ceea ce reprezinta inlaturarea colesterolului din sange cu ajutorul unui aparat)
– daca veti fi supus unui tratament de desensibilizare pentru a reduce efectele alergiei la intepaturile de albine sau viespe
– daca ati suferit recent diaree sau varsaturi

PRESTARIUM – Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu trebuie sa luati Prestarium 5 mg daca sunteti gravida sau doriti sa ramaneti gravida sau daca alaptati.

Substanta activa: Perindoprilum

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

PRESTARIUM 5mg, comprimate filmate

Lasă un răspuns