Polimialgia reumatică2 comentarii

Publicat in:
Etichete: dureri, imptomatologie, pierdere în greutate, polimialgia, polimialgia reumatică

Polimialgia reumatică

Polimialgia reumatică

Polimialgia este o afecţiune reumatică, ce afectează în principal persoanele de vârstă medie sau mai vârstnice. Ea determină durerii musculare severe şi rigiditate musculare, dar răspunde bine la tratamentul cu corticosteroizi.

Polimialgia reumatica este o afecţiune cronică, ce apare brusc şi determină dureri şi rigiditate la nivelul musculaturii umerilor şi bazinului. Persoana afectată mai poate acuza o lipsă de energie şi o stare generală proastă.

Polimialgia reumatica
este o afecţiune autoimună, în care sistemul imunitar al corpului declanşează un atac anormal asupra propriilor ţesuturi. Afecţiunea apare, uneori, în familie.

Polimialgia reumatică afectează persoanele mai vârstnice sau de vârstă mijlocie. Afecţiunea apare rar înainte de vârsta de 50 de ani, iar vârsta medie a persoanelor afectate este de 70 de ani. Femeile sunt de două ori mai frecvent afectate de boală decât bărbaţii.

SEMNE ŞI SIMPTOME TIPICE

Persoanele cu polimialgie reumatica au o parte sau toate din simptomele următoare:

1. Rigiditate musculară şi durere – pacienţii pot descrie senzaţia de rigiditate apărută în special dimineaţa sau după repaus fizic. Deseori, această rigiditate poate fi problema cea mai supărătoare.

In plus, simptomatologia include dureri musculare simetrice (de ambele părţi ale corpului), uneori cu senzaţia de slăbiciune muscu­lară.

Muşchii cel mai frecvent afec­taţi sunt cei din zona gâtului, ume­rilor şi centurii pelvine, deşi pot fi prinşi şi cei din regiunea superi­oară a braţelor, regiunea inferioară a spatelui şi din zona coapselor; mâinile şi picioarele nu sunt afec­tate niciodată. Persoanele afectate de boală se plâng frecvent de faptul că nu pot să îşi pieptene părul sau să urce scările, din cauza durerilor şi rigidităţii musculare.

2. Pierdere în greutate – persoa­nele cu polimialgie reumatică pot acuza lipsa poftei de mâncare şi, ca urmare, pot pierde în greutate; Febră  ar putea să se mani­feste intermitent sau persistent o febră uşoară şi transpiraţii noc­turne.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Polimialgia reumatică

2 comentarii

  1. anonim

    poate ii invatati si pe unii medici sa puna acest diagnostic

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns