CODAMIN P, comprimate0 Comments

Publicat in:
Etichete: codamin, codamin p, codamin p contraindicatii, codamin p in sarcina, codamin p mod de administrare, codamin p prospect, codamin p reteta

CODAMIN P, comprimate

Codamin P

Codamin P

CODAMIN P – Forma de prezentare
CODAMIN P – Compozitie
CODAMIN P – Indicatii
CODAMIN P – Contraindicatii
CODAMIN P – Mod de administrare
CODAMIN P – Reactii adverse
CODAMIN P – Precautii
CODAMIN P – Sarcina si alaptarea

CODAMIN P – Forma de prezentare:

Codamin P este disponibil in cutie cu 2 blistere din folie Al/PVC a cate 10 comprimate.

CODAMIN P – Compozitie:

Substantele active sunt paracetamolul, cafeina si codeina. Fiecare comprimat contine paracetamol 400 mg, cafeina anhidra 23 mg si fosfat de codeina hemihidrat 15 mg. Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, povidona K30, acid stearic, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, amidonglicolat de sodiu.

CODAMIN P – Indicatii:

Codamin P este un medicament pentru combaterea durerii, cu administrare orala, disponibil fara prescriptie medicala, fiind o combinatie de trei substante active: codeina (sub forma de codeina fosfat hemihidrat) – are efect moderat de combatere a durerii prin actiune centrala, paracetamol – are efect de combatere a durerii si febrei si cafeina – are actiune usoara de stimulare psihomotorie prin mecanism central si proprietati antimigrenoase.

Codamin Peste indicat pentru tratamentul durerilor de intensitate usoara pana la moderate, induzand diferite tipuri de dureri de cap cum sunt durerile de cap de tip migrena, durerile de cap cu caracter constrictiv, dureri dentare, dureri la nivelul sinusurilor; dureri la nivelul urechii, nevralgii si dismenoree. Codamin Peste indicat si pentru tratamentul starilor febrile, al durerilor de gat, precum si pentru ameliorarea simptomelor din raceala si gripa.

CODAMIN P – Contraindicatii:

Nu luati Codamin P:
daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Codamin P
daca aveti insuficienta hepatica severa, insuficienta respiratorie, cresterea secretiilor la nivelul plamanilor (hipersecretie traheo-bronsica), criza de astm bronsic, ati suferit recent interventii chirurgicale la nivelul cailor biliare (codeina creste presiunea la nivelul cailor biliare).

Copiii cu varsta sub 15 ani nu trebuie sa utilizeze Codamin P.

CODAMIN P – Mod de administrare:

Luati intotdeauna Codamin P exact asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Adulti, varstnici, copii cu varsta peste 15 ani: in functie de indicatia terapeutica, doza recomandata este de 1-2 comprimate Codamin P; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4-6 ore. Nu trebuie depasita doza maxima zilnica de 7 comprimate Codamin P.

Comprimatele trebuie administrate cu un pahar de apa sau cu alte lichide.

CodaminP nu trebuie administrat
la copii cu varsta sub 15 ani.

CODAMIN P – Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Codamin P poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

La dozele recomandate, reactiile adverse determinate de paracetamol sunt rare si moderate, aparand in special cand se utilizeaza doze mari de medicament. Totusi, s-au raportat reactii hematologice (la nivelul sangelui), incluzand leucopenie (scaderea numarului celulelor albe), neutropenie (scaderea numarului anumitor celule albe), pancitopenie (scaderea numarului tuturor celulelor din sange) si agranulocitoza. Ocazional, pot sa apara greata, varsaturi, transpiratii, congestia brusca a fetei, dureri de cap, vertij, senzatie de uscaciune a mucoasei bucale, tulburari de vedere sau vedere dubla, ameteli, batai cardiace rapide, palpitatii, hipotensiune arteriala ortostatica, reactii alergice (eruptii cutanate, mancarimi, edem la nivelul fetei) si dificultati in urinare (usturimi la urinare, urinari frecvente), spasm la nivelul cailor urinare sau biliare.

Rareori s-au raportat halucinatii, agitatie si modificari de dispozitie, scaderea libidoului sau a functiei sexuale, crampe la nivelul stomacului. Utilizarea codeinei in doze mari, in special la copii, poate determina excitatie psihomotorie si convulsii. Tratamentul prelungit cu doze mari de codeina creste riscul de dependenta si de sindrom de abstinenta la intreruperea brusca a medicatiei. Cafeina in doze mari poate determina agitatie, insomnie, palpitatii, tremor, nervozitate si iritabititate.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CODAMIN P – Precautii:

Aveti grija deosebita cand utilizati Codamin P:
daca aveti insuficienta renala severa, hipotiroidism (glanda tiroida nu functioneaza bine), crestere in volum a prostatei sau stricturi uretrale (obstructie la nivelul cailor de eliminare a urinii)
– daca ati fost diagnosticat cu hipertensiune intracraniana, abdomen acut sau traumatism cranian
– daca sunteti in varsta sau cu debilitati
– atentionare pentru sportivi: Codamin P poate pozitiva rezultatele testelor antidoping

CODAMIN P – Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Deoarece contine codeina, Codamin P nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.

Substanta activa: Combinatii

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

CODAMIN P, comprimate

Lasă un răspuns