Injectii intramusculareUn comentariu

Publicat in:
Etichete: injectii intramusculare, injectii intramusculare la copii, injectii intramusculare tehnica, injectii intramusculare video

Fesa este deseori aleasă ca loc de efectuare a unei injectii intramusculare, deoarece la acest nivel se găseşte o masă musculară voluminoasă.

Este de importanţă vitală cunoaştere exactă a poziţiei şi a traseului nervului sciatic atunci când se face o injecţie în această zonă. Dacă locul injecţiei apasă pe nervul sciatic există un risc mare de lezare a acestuia, cu consecinţe grave pentru viitorul funcţiei membrului inferior.

Injectiile intramusculare sunt făcute frecvent în regiunea fesieră. Nervul sciatic poate fi evitat in siguranţă dacă injecţia este făcută în cadranul supero-extern.

injectii-intramusculare

Injectii-intramusculare

Dacă fiecare regiune fesieră se împarte în patru cadrane, se poate observa că nervul sciatic este situat în cadranele inferioare. De aceea, singurul loc sigur de efectuare a injecţiilor intramusculare în fesă este cadranul superior extern.

LOCURI ALTERNATIVE

Toţi cei abilitaţi să efectueze injectii intramusculare vor fi învăţaţi că injectarea în cadranul superior extern este importantă.

In multe cazuri, unele persoane aleg să facă injecţia intra-musculară în partea externă a coapsei, în locul regiunii fesiere, deoarece riscul de lezare a unor structuri nervoase este mult mai mic.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Injectii intramusculare

Un comentariu

  1. motanu

    Asi dori sa stiu mai exact unde se pot face injectii intramusculare (tinand cont ca mi le fac singur)

Lasă un răspuns