Tendoanele degetului inelar sectionate0 Comments

Publicat in:
Etichete: chirurgie, coprul omenesc, tendoane, tendoane sectionate, tendoanele degetului inelar sectionate

Cazuri in urgenta – In timp ce urca treptele la serviciu, Ryan a alunecat şi, instinctiv, s-a apucat de marginea metalică, ascuţită, a uşii de lângă scară. Mâna i-a alunecat de-a lungul ei. Astfel şi-a tăiat pielea şi a secţionat tendoanele flexorilor degetului inelar.
Rana sângera profund şi când Ryan a încercat să îşi mişte degetele, a constatat că nu poate îndoi degetul cu tăietura (nu putea face flexia degetului). Persoana desemnată cu primul ajutor a aplicat presiune pe rană timp de 10 minute, pentru a opri sângerarea, a bandajat mâna şi l-a dus pe Ryan la spital.

Examinarea plăgii
Medicul de la camera de gardă l-a examinat pe Ryan cu atenţie şi a constat că acesta avea sensibilitatea normală la toate degetele şi în palma mâinii. Ryan putea să îşi mişte degetele normal, cu excepţia celui cu tăietura, care putea fi întins, dar nu putea fi flectat.
Trimiterea la specialist
Rana se găsea în apropierea bazei degetului, deasupra falangei proxi-male a degetului. Medicul a constatat că teaca ambelor tendoane ale zonei palmare a degetului erau secţionate în întregime. Capetele tendoanelor erau de-abia vizibile prin plaga tăiată, deoarece muşchii trăgeau de ele, îndepărtând capetele.
Refacerea tendonului
Chirurgul a confirmat că cele două tendoane ale muşchilor – flexo-rul superficial şi flexorul profund al degetelor – au fost secţionate. El a cercetat atent plaga sub anestezie generală.
Chirurgul a realizat că vor fi foarte greu de unit capetele tendoa-nelor, deoarece erau zdrenţuite şi de lungime insuficientă. El a decis să sacrifice flexorul superficial al degetului, care se insera la nivelul bazei falangei mijlocii şi să reconstituie numai tendonul flexorului profund. Acesta din urmă este cel mai util, deoarece se inserează la baza falangei distale şi flectează toate articulaţiile degetului.

Grefa de Tendon
Atunci când un tendon se rupe sau este secţionat, chirurgii ar putea fi nevoiţi să folosească ţesut suplimentar pentru a uni capetele secţionate.
Există trei opţiuni pentru grefă:
■    Se poate folosi tendonul muşchiului palmar lung – un muşchi al braţului ce nu este esenţial pentru mişcare. Acest muşchi, totuşi, poate lipsi la una din 10 persoane.
■    Tendonul muşchiului plantar, care se întinde de la partea inferioară a femurului, către călcâi
■    Ca alternativă, se poate secţiona longitudinal un al tendon şi o parte din el este folosită pentru grefă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tendoanele degetului inelar sectionate

Lasă un răspuns