AbdominoplastiaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: Abdominoplastia, chirurgicală destinată îndepărtării excesului de grăsime, liposuptie, operatie, operatie estetica

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de grăsime şi piele de pe abdomen. Unele femei recurg la această operaţie după naştere, pentru a dobândi un aspect mai suplu al abdomenului.


MOTIVE DE SOLICITARE A INTERVENŢIEI

Această procedură chirurgicală se efectuează de regulă la femeile care nu sunt mulţumite de forma abdomenului lor – adeseori cele care nu reuşesc să îşi tonifice musculatura abdominală şi să scadă în greutate prin regim alimentar şi exerciţii fizice.

Multe femei constată că, mai ales după ce au născut, muşchii abdominali îşi pierd tonusul, iar pielea devine laxă. Totodată, unele femei constată şi că odată cu debutul menopauzei, încep să acumuleze în greutate din cauza depozitelor de grăsime din jurul taliei. Acestea pot fi greu de dat jos şi le pot crea un anumit disconfort psihic.

In ultimii ani, şi bărbaţii au optat în numărtot mai are pentru abdominoplastie, pentru a beneficia astfel de un abdomen mai suplu.

Oricare ar fi motivul efectuării acestei intervenţii, abdominoplastia nu trebuie văzută ca o metodă de înlocuire a exerciţiilor fizice sau a regimului alimentar.

Prezentarea la serviciul de chirurgie plastica

Majoritatea persoanelor care îşi doresc această procedură chirurgicală se vor prezenta la un spital sau mai degrabă, la o clinică privată.

CONSULTUL CHIRURGICAL

Chirurgul va examina pacientul cu atenţie şi va efectua o anamneză amănunţită, pentru a se asigura că acesta se bucură de o bună stare de sănătate.

Totodată, va fi evaluat gradul de laxitate a pielii şi se va consemna prezenţa şi modul de dispunere a ţesutului adipos, în scopul alegerii celei mai bune variante chirurgicale pentru pacientul respectiv.

Chirurgul va trebui de asemenea să determine tonusul musculaturii abdominale. Dacă acesta este scăzut, pentru a se putea obţine rezultate optime, va fi nevoie de efectua-

Inainte de operaţie, chirurgul va explica procedura în mod amănunţit. Pacientul este totodată încurajat să îşi exprime orice fel de nelămuriri sau îngrijorări. Este recomandata efectuarea unor exerciţii de tonifiere înainte de operaţie.

RISCURI POSIBILE

Rezultatele abdominoplastiei sunt în general foarte bune. Cu toate acestea, ca orice procedură chirurgicală şi abdominoplastia prezintă unele riscuri.

La unii pacienţi, cicatricele se pot vindeca în mod defectuos, rămânând astfel destul de pronunţate, iar în cazuri foarte rare pot surveni complicaţii postoperatorii ca de exemplu infecţii sau cheaguri de sânge.

Pacienţii trebuie să discute despre aceste riscuri cu medicul care urmează să îi opereze, pentru a le putea pune în balanţă cu beneficiile intervenţiei.

Pacienţii trebuie să fie pregătiţi totodată pentru schimbările de ordin fizic pe care le presupune operaţia. Aspectul fizic al pacientului se poate îmbunătăţi, fără însă a se ridica întotdeauna la înălţimea aşteptărilor sale.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Abdominoplastia

Un comentariu

  1. oana

    Stie cineva o clinica in Constanta care efectueaza abdominoplastie la preturi accesibile si pentru un bugetar?

Lasă un răspuns