NEUROLOGIE NEUROMIELITĂ OPTICĂ NEURON NEURON MOTOR – Dictionar MedicalUn comentariu

Publicat in:


>NEUROLOGIE
Ramură a medicinii care se ocupă de studiul structurii, funcţionării, bolilor întregului sistem nervos şi a tratării acestora. Medicul speci­alizat în acest domeniu este denu­mit neurolog.
NEUROMIELITĂ OPTICĂ
Boală considerată în prezent o variantă a sclerozei multiple. Este caracterizată prin apariţia unei mie-lite transverse care determină slăbi­ciunea şi paralizia membrelorinferi-oare, care în asociere cu inflamarea nervului optic, duce la orbire. Cele două afecţiuni pot surveni împreună sau separat. Pacienţii nu îşi revin de obicei decât parţial, iar recidivele sunt des întâlnite.
NEURON
Unitate morfo-funcţională a sis­temului nervos. Neuronul este o celula specializată destinată trans­miterii impulsurilor nervoase prin organism, fiecare celulă legându-se de cealaltă printr-un punct de con­tact denumit sinapsă neuronală.
NEURON MOTOR
Unul din neuronii care formează calea de conducere dintre creier şi un organ motor, ca de exemplu muşchii. Neuronii motori superi­ori se întind de la creier la măduva spinării, iar neuronii motori infe­riori fac legătura dintre trunchiul cerebral sau măduva spinării şi organele motorii efectoare.

Neuronii motori (celule nervoase) transmit mesajele de la creier la măduvă, necesare pentru iniţializarea mişcării. Impulsurile electrice sunt transmise muşchilor ţintă.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

NEUROLOGIE NEUROMIELITĂ OPTICĂ NEURON NEURON MOTOR – Dictionar Medical

Un comentariu

  1. anonim

    SM si NMO sant doua entitati diferite ,clinic si terapeutic . n-am auzit in Romania de vreun dr. specializat in NMO. aceste doua boli se confunda si bolnavul trage ,,ponoasele ” imunomodulatoarele fac foarte rau in NMO . Va spune cine a patit-o .

Lasă un răspuns