Cistita – Cele mai bune tratamente naturiste0 Comments

Publicat in:


CISTITĂ – scurtă antologie a celor mai eficiente remedii

Trecerea bruscă de la toamnă la iarnă, cu oscilaţii mari de umiditate şi/sau temperaturi, stă la originea a numeroase probleme de sănătate, mai vechi sau mai noi.

Cistitele se numără printre ele, căci, se ştie, persoanelor ce prezintă o oarecare sensibilitate la vezică sau la rinichi le este potrivnică vremea schimbătoare. lată, în cele ce urmează, cinci dintre cele mai eficiente remedii naturale care nu doar că pun capăt neplăcutelor simptome, dar împiedică şi recidiva lor.

Conurile de brad sunt infailibile

Preparatele din conuri de brad se recomandă şi în caz de infecţii respiratorii.

Numai cine nu a suferit de cistită nu ştie cat de sacaietoare se poate dovedi această afecţiune. Acum cinci ani m-am îmbolnăvit pentru prima dată. A trebuit să ne mutăm, eu şi soţul meu, la tară la soacra mea, ca să o îngrijim, fiind grav bolnavă. Aici nu aveam condiţii foarte bune, în sensul că nu dispuneam de apă curentă sau gaze şi eram nevoită să mă spăl cu apă mai mult rece, într-o cameră neîncălzită.

Din această cauză, în scurt timp am făcut infecţie urinară. Urinam foarte des şi puţin, aveam dureri de mijloc şi un rău general în tot corpul. M-am chinuit aşa zile întregi, am luat şi antibiotice, dar degeaba. O vecină m-a sfătuit să încerc baia cu conuri de brad.

I-am urmat sfatul şi mi-am găsit sănătatea în scurt timp graţie acestui remediu popular. Se fierbe o găleată de conuri în apă cat să le acopere circa 10 -15 minute. După aceea, se strecoară şi se pune decoctul uşor răcorit într-o cădită. Se stă cu şezutul cam o jumătate de oră, completand, din cand în cand, cu ceai fierbinte. Apoi se stă în pat la căldură. Se repetă tratamentul pană la vindecare, în fiecare seară înainte de culcare.
Florina MATEIAS, Braşov

Uleiul de cimbru acţionează negreşit
Ori de cate ori aveţi de-a face cu o păcătoasă de cistită nu ezitaţi să apelaţi la uleiul de cimbru. Rezultatele sunt garantate!

Remediul se găseşte în majoritatea plafarelor şi a magazinelor naturiste de la noi din ţară. Se administrează cate trei picături de ulei de cimbru amestecate cu o lingură de miere de trei ori pe zi. Amestecul se înghite pe stomacul gol, cu apă, iar vreme de 15 minute nu se consumă nimic după el.

Tratamentul se urmează 5-7 zile şi se recomandă a fi completat cu ceaiuri diuretice cum sînt cele de codiţe de cireşe şi de mătase de porumb.
Mihaela RADU, laşi

Puneţi simplu capăt cistitelor recidivante
Primele simptome caracteristice unei cistite le-am avut la varsta de 24 de ani, după ce am născut-o pe fiica mea. Probabil a fost vorba de o infecţie intraspitalicească pe care nu am tratat-o cum trebuie de la început şi care m-a chinuit vreme de 15 ani, mai precis pană anul trecut, cand o doamnă pe care am cunoscut-o la spital mi-a oferit un amestec de trei fineturi şi m-a sfătuit să iau acest preparat vreme de cateva zile.

După şapte zile de tratament, nu mai aveam nimic. In mare grabă, am sunat-o pe doamna cu pricina să-i cer să-mi spună cum se poate obţine miraculosul preparat în casă. Mi-a spus, iar eu vă dezvălui şi dvs. ca să vă bucuraţi de efectele absolut uimitoare ale acestui preparat.

Se macină separat, cu raşniţa de cafea, 7 linguri de boabe de ienupăr, 5 linguri de coada şoricelului şi 5 linguri de frunze de mesteacăn.

Se toarnă peste acest amestec un pahar de alcool, de 90 de grade şi o jumătate de pahar de apă fiartă şi răcită.

Se amestecă bine componentele, apoi borcanul se închide ermetic şi se lasă să se macereze timp de 10 zile, la temperatura camerei, după care se filtrează şi se trage în sticluţe mici, închise la culoare.

Se ia pe stomacul gol o linguriţă de tinctură dizolvată într-un pahar cu apă. Vreme de 15 minute nu se mănancă nimic.

In tratamentul cistitei cronice se ia o doză dimineaţa, una la pranz, una după-amiaza şi una seara.

In cistită acută se iau şase asemenea doze, la interval de o oră – o oră şi jumătate una de cealaltă. Tratamentul se respectă cel puţin 7 zile la rînd, pentru ca efectele să fie stabile.

Tinctura de ienupăr acţionează în 24 de ore

Tinctura se recomandă deopotrivă în caz de microlitiază renală.

Incă de mică am avut probleme cu vezica urinară – făceam adesea episoade de cistită care se prelungeau uneori şi cate două săptămani. Din această cauză, lipseam mult de la şcoală, mai ales toamna şi iarna cand boala se manifesta mai des. Din păcate, nu am reuşit niciodată să scap definitiv de această predispoziţie. Şi în prezent se întamplă să mă mai îmbolnăvesc, dar, din fericire, am descoperit un remediu cu ajutorul căruia pun capăt simptomelor în maximum 24 de ore.

Este vorba despre tinctura de ienupăr. Am citit că microbii, care sunt de obicei răspunzători de apariţia cistitelor, nu pot dobandi rezistenţă la acţiunea acestei plante despre care se spune că este cea mai activă vegetală în tratamentul tulburărilor urinare.

Tinctura se obţine după cum urmează:

– se mărunţesc o mană de boabe coapte şi uscate cu ajutorul raşniţei de cafea, astfel încat să obţineţi o pulbere cat mai fină,
– puneţi 20 de linguri de pulbere într-un borcan prevăzut cu capac şi peste ea turnaţi un pahar şi jumătate de spirt alimentar şi unul de apă, amestecand bine, pentru o bună omogenizare,
– închideţi borcanul cu capacul şi lăsaţi la macerat timp de 10 zile.
– La finele acestui interval, filtraţi lichidul printr-un tifon şi trageţi tinctura în sticluţe mici, închise la culoare şi prevăzute cu dop.

Se ia o linguriţă de tinctură dizolvată într-un pahar cu apă pe stomacul gol, de trei ori pe zi. Efectele se observă la nici 24 de ore de la prima adiministrare. Tratamentul se continuă pană la vindecare, dar, de regulă, 3-4 zile sunt suficiente.
Elvira LUNGU, Botoşani

Folosesc cu bune rezultate băile cu coada-calului
Aş vrea să fac cunoscută tuturor doamnelor şi domnişoarelor care se confruntă cu problema cistitei reţeta unui leac străvechi cu ajutorul căruia am reuşit să scap de chinuitoarele simptome: băile cu coada-calului.

Trei maini de plantă (cam 50 g) se lasă la înmuiat de seara pană dimineaţa, în cinci litri de apă si, apoi, se filtrează. Maceratul obţinut se pune cu încă 2,5l apă, vreme de două minute, după care se lasă la răcit. Se combină cele două extracte şi se fac băi de şezut cu lichidul încălzit la temperatura corpului în fiecare dimineaţă şi seară înainte de culcare. După aplicarea tratamentului e bine să evitaţi frigul şi umezeala. Cel mai bine este să staţi în pat bine învelită circa o oră.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cistita – Cele mai bune tratamente naturiste

Lasă un răspuns