Cele mai bune remedii pentru rinita acută0 Comments

Publicat in:


>Pentru că foarte multă lume se confruntă în acest sezon cu rinita acută, m-am gîndit că ar fi bine să fac cunoscute cîteva dintre cele mai bune remedii naturale ce ajută la combaterea acestei enervante afecţiuni. în cazul meu, rinita se manifestă mai întîi cu senzaţie de înfundare a nasului, îmi simt nările şi gîtul uscate şi imediat ştiu că mă paşte nouă îmbolnăvire. A doua zi deja strănut, îmi lăcrimează ochii şi îmi simt urechile înfundate. Eficienţa tratamentelor naturiste este cu atît mai mare cu cît sînt aplicate mai la debutul bolii. Nu aşteptaţi ca secreţiile nazale să devină purulente pentru a lua atitudine!
■ La primele semne, în lipsa febrei, beţi cîte 100 ml apă în care aţi pus cu pipeta cinci picături de tinctură de iod, care are efect dezinfectant.
■ în caz de febră uşoară, foarte utilă este infuzia de soc. O linguriţă de flori se umezeşte cu două linguri de apă rece, apoi se lasă cinci minute. Se opăreşte după aceea cu o cană de apă fiartă şi se lasă să se infuzeze cinci minute. Se strecoară şi se beau trei căni cu infuzie pe zi, îndulcite cu miere.
■ Pentru desfundarea nasului şi calmarea durerilor de cap, obişnuiesc să fac inhalaţii. Se amestecă 20 g silur cu tot atîta levănţică. Din această combinaţie se ia o linguriţă, se pune într-o cană de apă rece şi se aşază pe foc. Cînd începe să scoată aburi, se stă cu faţa desupra vasului, avînd capul acoperit cu un prosop, înainte de a face Thalaţia, se ung nările cu puţin ulei de masline

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune remedii pentru rinita acută

Lasă un răspuns