Structura piciorului – Corpul Uman0 Comments

Publicat in:


>Piciorul este alcătuit din mai multe oase, dintre care: 14 falange, ce alcătuiesc dege­tele; cinci oase metatarsiene ale antepiciorului, ce creează o boltă transversală, şi una longitudi­nală la nivelul labei piciorului, cu articulaţii care să asigure „sal­tul” piciorului în timpul mersu­lui; şi mai multe oase tarsiene.
Tendoanele de la nivelul picio­rului, care au o oarecare acoperire cu ţesut gras, o irigare şi o inervaţie corespunzătoare, aco­perirea cu tegument a acestor structuri, completează anatomia piciorului.

Unghiile degetelor de la picioare

Unghiile degetelor de la picioare sunt derivate din tegument îngroşat, cu funcţie specializată. Faptul că ele cresc permanent pe parcursul vieţii face necesară tăierea lor periodică. Tăierea unghiilortrebuie făcută în aşa fel încât să se prevină creşterea lor exagerată, ce poate duce la leza­rea pielii şi la infecţii.

Oasele ce alcătuiesc laba piciorului formează bolţi ce asigură „ saltul” ce se produce în mers. La persoanele în vârstă pierderea masei musculare şi a tonusului tendoanelor duce la prăbuşirea bolţii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Structura piciorului – Corpul Uman

Lasă un răspuns