Naloxon – Prospect Medicament0 Comments

Publicat in:


>DENUMIRE COMUNA
Narcan
CLASA FARMACOLOGICĂ
Antagonist opioid
FORMĂ DE PREZENTARE
Soluţie injectabilă
ELIBERARE NUMAI PE BAZĂ DE REŢETĂ

EFECTE SECUNDARE
Frecvente
 Accelerarea pulsului
 Greaţă
 Vărsături. Mai rare
 Stop cardiac
 Tremurături
 Simptome de sevraj sevraj la opioide
 Convulsii
 Lichid în plămâni (edem pulmonar). Interacţiuni
 Opiacee – este necesară supravegherea efectelor acute de sevraj la un individ dependent;
 Medicamente cardiotoxice – dacă naloxona este administrată concomitent, efectele asupra cordului pot fi foarte grave.
DESCRIERE
Naloxon a fost primul antagonist opioid pur obţinut prin sinteză. Are afinitate pentru toate cele trei tipuri de receptori opioizi (mu, lambda şi kappa). Naloxon nu va bloca numai efectul medicamentelor asemănătoare morfinei, ci şi al opiaceelor naturale. Naloxon este inactivat rapid pe cale orală, astfel că deobicei se administrează intravenos şi acţionează în decurs de unu până la două minute de la administrare. Dacă se administrează unei persoane care nu a luat deloc opiacee, nu are niciun efect. Inhibă de asemenea efectul analgetic (de ameliorare a durerii) obţinut prin acupunctura.
Naloxon este un antagonist pur al receptorilor opioizi. Are acţiune de scurtă durată (aproximativ 45 de minute) şi de aceea, efectele sale se pot consuma înainte de cele ale medicamentului pe care îl blochează. Acest lucru poate duce la apariţia de probleme dacă respiraţia pacientului este deprimată din nou.
PRECAUTII
 Boli cardiovasculare – poate duce la accelerarea pulsului şi creşterea tensiunii arteriale;

 Dependenţa de opiacee – cauzează simptome acute de sevraj.
Naloxonul este utilizat frecvent pentru combaterea efectelor unei supradoze de substanţe opiacee. Efectul său se instalează In câteva minute.
UTILIZĂRI CURENTE 
 Depresie respiratorie indusă prin administrarea suspectă sau certă de narcotice – pentru stabilirea diagnosticului, pacientul ar trebui să prezinte următoarele semne; dificultăţi de trezire, pupile punctiforme şi o frecvenţă respiratorie de mai puţin de opt respiraţii pe minut.
 Depresia respiratorie neonatală produsă prin administrarea petidinei în cursul travaliului – în cazuri rare, petidina utilizata în cursul travaliului este încă prezentă în sângele nou-născutului, ducând la deprimarea respiraţiei. Naloxona se administrează în scopul restabilirii activităţii respiratorii normale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Naloxon – Prospect Medicament

Lasă un răspuns