Vizita la un cabinet de acupuncturaUn comentariu

Publicat in:


La fel ca în toate celelalte terapii holistice, şi practicanţii acupuncturii îşi evaluează pacienţii în mod global şi nu doar în limitele afecţiunii de care suferă. Această modalitate de abordare se reflectă în tratament, care poate fi practicat prin mai multe metode.

Prima vizită poate fi mai lungă decât următoarele şedinţe de tra­tament, iar modul ei de desfăşurare va depinde de problema de sănătate existentă. Intotdeauna, pacienţii vor fi întrebaţi care este acuza principală. Apoi, practicianul va trebui să afle dacă pacientul ia medicamente şi dacă da, de care anume, mai ales că unele pot interfera cu tratamen­tul prin acupunctura. Terapeuţii tre­buie să afle dacă pacientul suferă şi de alte boli.

EXAMINAREA

Pacienţii vor fi supuşi unui examen fizic, dar este foarte probabil ca un acupuncturist chinez tradiţionalist să acorde o atenţie deosebită aspec­tului limbii şi pulsurilor la încheie­tura mâinii, prin care acupuncturiştii experimentaţi cred că pot evalua starea fiecăruia dintre cele 12 meri­diane ale corpului şi a organelor însoţitoare.

INTRODUCEREA ACELOR

De regulă, se folosesc între 4 şi 10 ace dar, uneori, se foloseşte numai unul. Aceste ace se introduc în piele de la jumătate de centimetru până la câţiva centimetri adâncime. Ele sunt lăsate de obicei timp de 10 până la 30 de minute, dar există şi practi­cieni care le menţin numai pentru  cateva secunde.

Acele se introduc în general în zonele afectate sau în apropierea acestora, dar adeseori se introduc în puncte de acupunctura aflate la distanţă, ca de exemplu la nivelul feţei, picioarelor sau urechilor.

STIMULAREA ACELOR

Acele de acupunctura sunt foarte subţiri şi nu produc aceeaşi durere ca o injecţie. Ele pot fi stimulate prin răsucire manuală sau cu un curent electric de mică intensitate (electro-acupunctură).

Deşi tratamentul poate fi total nedureros, unii acupuncturişti vor încerca să producă o senzaţie denu­mită „de Qi”, care constă într-o sen­zaţie de greutate, durere sau căl­dură în jurul acului şi despre care se crede că reprezintă un semn că acul a fost introdus corect în punctul de acupunctura.

In cursul tratamentului şi la scurt timp după aceea, pacienţii resimt adeseori o senzaţie de greutate la nivelul membrelor sau o senzaţie plăcută de relaxare. Din acest motiv nu se recomandă conducerea maşi­nii imediat după tratament.

Acele sunt introduse în punctele de acupunctura din organism. Profunzimea şi durata inserţiei variază în funcţie de punctele utilizate.

Cât de des este necesar tratamentul prin acupunctura?

In cazul unor probleme acute, nou apărute, pacienţii pot necesita o singură şedinţă de tratament. Cu toate acestea, de obicei se efectuează un număr mai mare de şedinţe, de regulă o dată pe săptămână, timp de 4-6 săptămâni. Afecţiunile cronice, instalate de mai mult timp, vor necesita mai multe şedinţe de tratament.

Cu toate acestea, dacă nu se înregis­trează niciun progres timp de şase săptă­mâni, este puţin probabil că tratamentul va fi de ajutor.

Durata tratamentului depinde de tipul de boală şi de persoana tratată. Cu toate acestea, de obicei se sesizează o îmbunătăţire după o perioadă de circa şase săptămâni.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Vizita la un cabinet de acupunctura

Un comentariu

  1. prime

    Asa este, exact cum sunt descrise in articol. Am urnmat cu succes niste sedinte de acupunctura si am scpat de durerile suparatoare de cap, cauza extrem de banala, vezica biliara……..desi eu avream deja scenarii cat se poate de SF din cauza asta si eram speriata, ma durea de 4 ani cam zilnic…Recomand fara ezitare ….si cat mai putine retete de la medicii „ceilalti”

Lasă un răspuns