Tutunul te imbatraneste!0 Comments

Publicat in:


>

Esti fumatoare si nu reusesti sa renunti la acest viciu chiar daca sti ce probleme de sanatate iti poate aduce? Daca aceste argumente nu te-au convins, poate cele de natura estetica vor conta mai mult.

Pungile de sub ochi sunt unul dintre semnele vizibile ca tutunul iti afecteaza corpul. Acelasi factor face ca pielea sa fie mai vulnerabila la expunerile prelungite la soare.

Fumatul cronic priveaza pielea de oxigen si nutrienti. Prin urmare,unele fumatoare au tenul foarte palid, in timp ce altele dezvolta pete de dimensiuni inegale.

– In fumul de tutun exista peste 4000 de chimicale, iar multe dintre acestea declanseaza distrugerea colagenului si a elastinei, fibrele care asigura pielii elasticitatea si rezistenta. Consecintele sunt imbatranirea pielii si accentuarea ridurilor.

– Fumatul iti afecteaza nu numai tenul, ci si alte zone ale corpului. Cum pielea isi pierde din elasticitate, parti care odata erau ferme incep sa se lase. La acest capitol intra bratele si sanii.

– Tutunul pateaza unghiile, pielea si unghiiledar si dintii. Aceste pete dispar cand te lasi de fumat.

– Fumatul afecteaza si aria din jurul gurii. Fumatorii folosesc anumiti muschi care duc la formarea unor riduri adanci pe care nefumatorii nu le au.

Petele inchise la culoare care apar odata cu inaintarea in varsta se dezvolta pe fata si pe maini. Cercetarile au dovedit ca fumatorii sunt mai predispusi la formarea lor.

Dintii galbeni sunt unul dintre cele mai cunoscute efecte negative ale fumatului pe termen lung.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tutunul te imbatraneste!

Lasă un răspuns