Pierderea anormala a greutatii0 Comments

Publicat in:


Pierderea anormala a greutatii

In cazul in care, fara a avea un motiv deosebit, pierdem mult in greutatea corporala si slabim brusc, trebuie sa indentificam obligatoriu cauza. Pierderea anormala a greutatii este un fenomen simptomatic serios, care nu trebuie neglijat.

Cauzele pierderii in greutate

Pierderea anormala a greutatii poate avea diverse cauze. Este posibil ca aceasta sa fie cauzata de diverse afectiuni ale stomacului, ficatului, intestinelor sau pancreasului sau de probleme de absorbtie.

ATENTIE!
Putem observa scaderea anormala, treptata a greutatii numai dupa cateva luni. Toate hainele devin largi, fata se alungeste si se rideaza. Urmariti periodic greutatea corporala.

Scaderea semnificativa in greutate poate fi cauzata si de tumori maligne, de boli infectioase si tulburari psihice.

Alcoolismul

Si consumul excesiv de alcool poate cauza scaderea brusca a greutatii. In astfel de cazuri trebuie sa va adresati imediat medicului. In cazul alcoolismului avansat scade rezistenta organismului fata de bolile infectioase.

Scaderea in greutate in timpul pubertatii

La fetele aflate in perioada de pubertate, unul dintre factorii care pot cauza scaderea in greutate este si surmenajul psihic.

Infectie cu tenie

Bolnavul are pofta de mancare, se alimenteaza bine, dar cu toate acestea slabeste. Simptomele afectiunii sunt oboseala si durerile abdominale. Tenia este un parazit care traieste in intestine.

Afectiuni ale organelor hematopoietice

In trecut, bolile organelor hematopoietice erau greu de tratat. In zilele de azi, posibilitatea insanatosirii este mult mai ridicata. In cazul acestor afectiuni, scaderea in greutate este insotita de o stare de oboseala si in anumite cazuri, de mici sangerari ale pielii.

Problemele functiei tiroidiene

Aceste afectiuni apar cand activitatea tiroidei se intensifica si, din acest motiv, organismul consuma toate rezervele naturale de grasime. Bolnavul devine iritabil, ii creste pulsul, nu suporta caldura, transpira si slabeste.

Diabetul zaharat

Diabetul cauzeaza scaderea brusca a greutatii, mai ales la tineri. Semnul incontestabil al bolii il constitue setea accentuata si cresterea cantitatii de urina. Cantitatea de urina  poate atinge zilnic 5-6 litri. Aceasta semnifica o pierdere de zahar de aproximativ o jumatate de kilogram (2000 Kcal).

Tumori

Tumorile maligne, sunt, de asemenea, insotite de scaderea anormala a greutatii. La debut, unicul simptom il reprezinta lipsa continua de apetit, care poate fi insotita de stare de oboseala si ocazional de stare febrila.

Infectii

Anumite infectii ataca insidios organismul. Din acest motiv, primul semn ce poate fi indentificat este scaderea in greutate. De restul simptomelor, aparent nesemnificative, bolnavul isi aminteste numai cand medicul il intreaba in legatura cu acestea.

Bronsita cronica

Ca urmare a bronsitei cronice de durata, bolnavul oboseste cu usurinta si scade in greutate.

Afectiuni ale stomacului, ulcer gastric

Lipsa poftei de mancare si problemele stomacului si intestinelor, legate de digerarea alimentelor, cauzeaza scaderea in greutate. Dupa masa, bolnavul acuza dureri abdominale puternice, bineinteles ca va manca mai putin, in faza acuta a ulcerului gastric, se poate asatepta o scadere in greutate.

Afectiuni Psihomatice

In caz de afectiuni psihomatice, problemele functionale ale organismului se pot explica prin diverse probleme psihice. Depresia acuta poate fi urmata de slabire, apatie si pasivitate. Adesea bolnavul, se adreseaza medicului numai ca urmare a indemnului hotarat a celor apropiati.

Spasmul sau ingustarea sfincterului esofacian inferior

Este o afectiune insotita de slabire anormala, ce apare la nou-nascuti. Spasmul sfincterului obstructioneaza stomacul si noul-nascut vomita tot ce i s-a administrat.

Declin mental la persoanele in varsta

Bolnavul in varsta ce sufera de declin mental isi pierde interesul fata de medicul sau. Uneori nici nu mai vrea sa manance. In asemenea cazuri trebuie sa ne ocupam de alimentatia acestor bolnavi.

Sfaturi pierdere in greutate

  • In acelasi moment al zilei ( pe cat posibil dimineata) verificati-va greutatea corporala.
  • Cantariti-va greutatea pe acelasi cantar. Notati Rezultatul
  • Daca nu gasiti explicatia scaderii in greutate, adresati-va medicului. Foarte probabil, examinarea medicala va rezolva rapid problema.
Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Pierderea anormala a greutatii

Lasă un răspuns