Despre Accidentul Vascular Cerebral – Cauze si tratamente0 Comments

Publicat in:


 

Accidentul Vascular Cerebral – Barbatii si femeile nu prezinta aceeasi rata de risc

Riscul de AVC creste odata cu varsta si se dubleaza, la fiecare 10 ani, dupa varsta de 55 de ani. Dar barbatii si femeile nu prezinta aceeasi rata de risc.

Inainte de varsta de 50 de ani, barbatii sunt cei mai expusi. Odata cu pierderea estrogenilor care le protejau pana la menopauza, femeile sunt expuse si ele si din aceasta cauza fac obiectul tratamentelor hormonale de substitutie. De asemenea, pilula anticonceptionala, cu o doza mare de estrogeni, asociata cu consumul de tutun, creste considerabil riscurile, mai ales la femeile care sufera de migrene.

Persoanele care sforaie trebuie supravegheate!

Sforaitul si apneea in timpul somnului (pauza respiratorie inconstienta in timpul  noptii) sunt asociate cu hipertensiunea.

Persoanele care sforaie sunt o data si jumatate mai numeroase decat alte persoane, in ceea ce priveste riscul de a fi atinse de aceste afectiuni, iar persoanele care sufera de apnee, sunt aproape de sapte ori mai numeroase. Iata factori care multiplica riscurile de a fi victima unui accident vascular cerebral. Cititi despre Prevenirea atacului vascular cerebral .

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Despre Accidentul Vascular Cerebral – Cauze si tratamente

Lasă un răspuns