Ce contine dieta finlandeza0 Comments

Publicat in:
Etichete: carne, cura de slabire, dieta, dieta de slabit, experti, finalnda, hrisca, orz, ovaz, pui

Ca urmare a solicitarilor autoritatilor din Finlanda, expertii in nutritie din aceasta tara nordica au creat o dieta pentru a ajuta locuitorii supraponderali sa slabeasca cat mai rapid posibil.

Aceasta cura de slabit se bazeaza pe excluderea alimentelor cu un numar mare de calorii, precum grasimile animale si zaharul.

Dieta finlandeza

Dieta finlandeza

Health24.com arata ca sarea de masa este si ea in cantitate limitata si se recomanda sa bei intotdeauna minim 2 litri de apa plata pe zi.

Expertii din Finlanda sustin ca fiecare om ar trebui sa manance minim de 4 sau 5 ori pe zi, iar baza acestei diete este o supa speciala, care contine o jumtate de kilogram de ceapa, 300 g telina, 250 g morcovi, 250 g varza, 250 g patrunjel, 200 g praz, 200 g conopida, un catel de usturoi, 1 pahar de suc natural de rosii, piper negru, busuioc, tarhon.

Acest condiment are rolul de a inlocui sarea. Pentru a realiza supa, trebuie sa speli toate legumele, taie-le si apoi fierbe-le in apa pentru 15 minute. Este bine sa adaugi paharul cu suc de rosii si condimentele, apoi fierbe pentru alte 10 minute.

La micul dejun se va consuma supa de mai sus, un terci din faina de ovaz cu 2 linguri de lapte cu continut scazut de grasime, 1 pahar de suc natural de fructe, iar ca a doua varianta: supa, fructe proaspete.

Se recomanda consumul unor alimente ca legumele, terciul de orz, hrisca sau ovaz, carnea si pestele fara grasime!

Pentru pranz se recomanda consumul de supa, o felie de piept de pui fiert fara pielita, salata de verdeata si morcovi, 1 pahar de suc natural de fructe. Ca si gustare, este bine sa mancati o chifla crocanta cu salata, un mic baton mic de ciocolata sau 2 biscuiti uscati, 150 grame de struguri.

Pentru cina, este buna o portie de supa, o friptura de carne fara grasime, un pic de terci din faina de hrisca, salata de fructe cu iaurt cu continut scazut de grasime.

Expertii din Finlanda mai spun ca inainte de culcare este bine sa se consume un pahar de lapte cald cu continut scazut de grasime.

Printre alimentele pe care nu aveti voie sa le consumati se afla: cele care contin grasime animala, painea, macaroanele, orezul, dulciurile, alimentele afumate, precum si conservele.

Se recomanda consumul unor alimente ca legumele, terciul de orz, hrisca sau ovaz, carnea si pestele fara grasime, produsele lactate cu continut scazut de grasime, fructele, cafeaua sau ceaiul fara zahar, sucul natural de fructe, apa plata sau un pahar de vin sec.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce contine dieta finlandeza

Lasă un răspuns