6 modalitati de combatere a anxietatii0 Comments

Publicat in:
Etichete: anxietate, anxietatea, recomandari, sfatul medicului, sfaturi, Tratament

Anxietatea (neurotism) este o stare afectiva caracterizata printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Tulburarile de anxietate sunt foarte frecvente si afecteaza 14% din populatie. Acuzele pacientilor sunt de natura fizica, ei nefiind constienti ca la baza problemelor aparute sta anxietatea.

Anxietatea - tratament

Anxietatea - tratament

Anxietatea – Tulburarile de anxietate

Tulburarile de anxietate cuprind o serie de probleme. In aceasta categorie se includ urmatoarele forme: anxietate generalizata, fobia sociala, fobii specifice (ex. fobia de insecte, frica de spatii deschise sau inchise), atacul de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva si stresul post-traumatic.

Anxietatea reprezinta o problema foarte frecvent intalnita in viata de zi cu zi. Aproximativ 25% din populatie sufera de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada a vietii lor. Alti 25% au o anxietate mai putin severa (ex. frica de soareci sau paianjeni).

Fiecare dintre noi a trecut prin experiente de frica intensa, care este o emotie umana normala, si care ne ajuta in confruntarea cu pericolul. Dar unii oameni traiesc o frica foarte intensa si irationala, care nu este justificata prin prezenta unei situatii periculoase. O persoana anxioasa continua sa simta o neliniste permanenta, care interfereaza si cu viata sa cotidiana. Acesta poate sa indice prezenta unei tulburari de anxietate. Insumand cele spuse mai sus, anxietatea resimtita de o persoana este o frica foarte intensa si nejustificata de un pericol adevarat.

Cat de tare te regasesti in cele scrise pana acum? Daca ti se potriveste mult sau destul de mult apeleaza la urmatoare arme si strategii in tratamentul anxietatii.

Anxietate – tratament

Pentru gestionarea si diminuarea anxietatii, poti recurge la sfaturile de mai jos, fiecare dintre ele venind sa intareasca ideea ca TOTUL DEPINDE DE TINE!

  1. Redu consumul de substante care iti pot mentine sau spori starea de neliniste – cofeina, zaharul, tutunul. Foloseste infuzii calmante de plante si consuma in moderatie fructele foarte dulci.
  2. Intereseaza-te si foloseste remedii naturiste si homeopate care sunt mai blande fata de corp.
  3. Iesi des la plimbare si fa macar un minim de exercitii fizice, dimineata si seara.
  4. Re-invata sa respiri adanc, din stomac, si lent, pana te obisnuiesti incepe sa o faci constient dimineta si seara.
  5. Gaseste si alege o tehnica spiritual, psihologica sau de relaxare care ti se potriveste: rugaciunea, meditatia, Reiki, tehnica de eliberare a emotiilor (EFT), yoga, Tai-chi, Qi-gong, Ho’oponopono, respiratia holotropica si foloseste-o zilnic pentru relaxare
  6. Constientizeaza miriada de ganduri negative care iti intretin starea de anxietate. Invata-te mai intai doar sa iei act de prezenta lor, fara sa le urmezi firul, fara sa le hranesti emotional, ca si cum ai privi niste imagini aleatorii si nesemnificative pe un panou. Contracareaza-le apoi pe fiecare in parte, inlocuieste fiecare gand negativ cu unul bun si cu o afirmatie pozitiva.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

6 modalitati de combatere a anxietatii

Lasă un răspuns