Cat de sanatoasa este detoxifierea cu sucuri?0 Comments

Publicat in:


Dupa o saptamana plina de excese alimentare sau dupa vreo petrecere in familie, cu multe fripturi si dulciuri, o cura de detoxifiere pare sa fie solutia perfecta pentru a-ti ajuta corpul sa ramana sanatos.

Detoxifiere cu sucuri

Detoxifiere cu sucuri

Firmele care vand sucuri speciale pentru detoxifiere spun ca acestea te ajuta:

  • sa slabesti,
  • iti imbunatatesc starea generala fizica si mentala,
  • iti fac pielea mai stralucitoare,
  • ajuta digestia si, ce este cel mai important,
  • inlatura toxinele din sistem.

Este important ca poti sa iti faci si tu sucuri din ce fructe si legume vrei cu un simplu aparat de stors.

Trebuie sa stii ca in fiecare zi corpul este incarcat cu chimicale din mancarea consumata, din apa sau din aer. Toxinele se aduna in corp producand inflamari si slabind sistemul imunitar. Asta poate determina boli cronice precum migrene, artrita, astm, boli de inima sau cancer.

Ficatul, rinichii si colonul sunt proiectati pentru a filtra si elimina toxinele, dar cateodata acestea sunt prea multe si corpul nu mai face fata.

Expertii in nutritie sustin ca ar trebui sa inlocuiesti toate mesele si gustarile cu sucuri, preferabil organice, din fructe si legume, pe care sa le bei de 3-7 ori pe zi. Atunci cand corpul scapa de povara de a digera alimente solide, ii este mai usor sa dea afara toxinele.

Specialistii cred ca aceste sucuri contin o multime de nutrienti, dar nu pot tine loc prea mult timp unei alimentatii echilibrate. Gastroenteorologul Christine L. Frissora, de la New York-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, spune ca o persoana se poate detoxifia in fiecare zi daca are grija la ce mananca.

Trebuie sa stii ca este foarte posibil sa scazi in greutate in timpul unei cure de detoxifiere, dar mare parte din aceasta greutate este reprezentata de apa. Atunci cand mananci alimente integrale, in special carbohidrati, precum painea sau cerealele, corpul are nevoie de apa sa le digere.

Daca vei elimina aceste alimente din dieta, apa dispare si astfel vei cantari mai putin, dar cand vei consuma mancare solida din nou, vei lua din nou in greutate. In plus, este posibil ca la sfarsitul unei cure sa ramai cu o pofta foarte mare de carbohidrati si zahar.

Pentru multe persoane, o dezintoxicare pe termen scurt nu este periculoasa, doar facandu-te sa-ti fie foame si dandu-ti cateva migrene. Dar expertii nu recomanda prelungirea acesteia foarte mult, caci pot aparea probleme cu tensiunea, ameteli si chiar lesin.

In niciun caz femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu trebuie sa se expuna unui asemenea risc.

Expertii spun ca pentru o stare buna de sanatate este nevoie de diminuarea numarului de toxine la care te expui, fructele si legumele fiind o hrana ideala in acest sens. Cu toate acestea, sucurile respective trebuie integrate intr-o dieta care sa contina si celelalte ingrediente, precum proteinele slabe sau carbohidratii integrali.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de sanatoasa este detoxifierea cu sucuri?

Lasă un răspuns