Ce pericole te pandesc din cauza obezitatii2 comentarii

Publicat in:


Obezitatea te poate expune la numeroase pericole, ea putand crea multe complicatii in corpul uman.

Pe langa sanatate, obezitatea afecteaza, de asemenea, viata de familie si venitul.

Obezitate

Obezitate

Obezitate – Ce boli produce obezitatea?

Conform unui studiu aparut in revista „Neurology„, cu cat indicele de masa corporala este mai mare, cu atat creste si riscul ca o persoana sa aiba migrene.

Potrivit datelor acestui studiu, realizat pe 4.000 de participanti, persoanele obeze au un risc cu 81% mai mare de a avea cel putin 14 episoade de migrene lunar. Cel mai mult au de suferit femeile cu varsta peste 50 de ani.

De asemenea, oamenii obezi sunt si ei expusi si riscului de a face cancer. Exista mai multe teorii in aceasta privinta, insa nu s-a descoperit inca o legatura de cauzalitate directa intre obezitate si cancer.

Motivul poate fi determinat de celulele grase care cresc activitatea hormonala si pot da nastere unor tumori maligne.

Expertii spun ca femeile obeze raman mai greu insarcinate decat celelalte. Obezitatea reprezinta o afectiune inflamatorie care poate scadea fertilitatea, spune expertul Marc Bessler, de la universitatea americana Columbia.

Persoanele care  sunt obeze se confrunta adesea si cu insomnii, iar lipsa somnului poate duce la boli precum diabetul si bolile de inima.

Apneea de somn este cea mai periculoasa dintre complicatiile care apar in timpul noptii, spune specialistul Donald Hensrud.

Acest aspect consta in oprirea temporara a respiratiei in somn si poate face multe probleme oricarei persoane.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce pericole te pandesc din cauza obezitatii

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns