Care sunt riscurile indulcitorilor artificiali0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli, gandire, indulcitori, indulcitori artificiali, miere, riscuri, riscuri indulcitori artificiali, sanatate, studiu

Indulcitori artificiali

Indulcitori artificiali

Tot mai multi oameni prefera sa consume alimente si bauturi dietetice, cautand un stil de viata mai sanatos. Acestia cred ca pot manca mai mult, fara a acumula kilograme nedorite.

Produsele dietetice prezinta insa si multe dezavantaje care trebuie cunoscute. Astfel, cu toate ca cei care prefera sa manance dietetic considera ca indulcitorii artificiali sunt cea mai buna alegere, acest lucru nu este sustinut de realitate insa.

Indulcitorii artificiali si produsele dietetice nu va ajuta sa slabiti

Susan Swithers, expert care studiaza indulcitorii artificiali, a explicat care sunt motivele pentru care produsele dietetice nu ne ajuta sa slabim.

Specialistul spune ca indulcitorii artificiali contribuie la acumularea kilogramelor nedorite, avand si numeroase efecte negative asupra sanatatii noastre, in timp.

Printre problemele pe care le putem avea din cauza acestor indulcitori se numara diabetul de tip 2, bolile de inima si cele legate de greutatea excesiva.

Spre deosebire de indulcitorii naturali precum zaharul si fructoza, cei artificiali sunt produsi astfel incat sa contina putine calorii, dar cu toate ca avem impresia ca acestia ne ajuta sa slabim, efectul este opus, afirma Joanna Blytham, autoarea cartii „What To Eat”.

Joanna Blytham spune ca organismul uman este obisnuit sa proceseze mancarea naturala, iar gustul dulce implica pentru el calorii. Prin urmare, efectul indulcitorilor artificiali este acela de a ne determina sa dorim si mai multe dulciuri.

Expertii spun ca aspartamul este de 180 de ori mai dulce decat zaharul, poate duce chiar la depresie, creeaza dependenta si are un efect neplacut asupra schimbarii dispozitiei oamenilor.

In plus, acesta altereaza nivelul unei substante chimice din corp numita serotonina, cu consecinte negative asupra sanatatii noastre.

Unele studii arata ca indulcitorii artificiali ne pot crea probleme neurologice, afectiuni ale memoriei si chiar afecteaza buna functionare a ficatului. Femeile insarcinate trebuie sa aiba in mod special grija deoarece indulcitorii artificiali pot cauza chiar nastere prematura.

Ca atare, variantele naturale sunt de preferat, atunci cand se poate, printre cele mai bune optiuni numarandu-se mierea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt riscurile indulcitorilor artificiali

Lasă un răspuns