Echinaceea – aliatul tau natural contra racelii si gripeiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: anemie, antibiotice, echinacea, echinaceea, globule albe, oboseala, produse naturale, revigorare ten

Echinaceea este un remediu natural care fortifica organsimul, ferindu-l de gripa si raceala in sezonul rece, intarind mecansimele de aparare ale organismului impotriva infectiilor. Echinaceea, o planta cu petale roz, descoperita in America la triburile amerindiene, era folosita contra muscaturilor de sarpe si in tratarea infectiilor.

Cum scapam de raceala in anotimpul rece? Echinaceea – aliatul tau natural contra racelii si gripei!

Echinaceea

Echinaceea

Pentru a evita luarea de antibiotice, care de cele mai multe ori afecteaza ficatul si alte organe din corpul uman, se recomanda o cura de echinaceea de cel mult 6 saptamani, cu pauza intre ele, in lunile de toamna si primavara. In aceasta perioada, organismul este slabit si predispus afectiunilor de gripa si raceala. Luat in lunile de toamna si primavara, vom ajuta organismul sa se adapteze mai usor schimbarilor bruste de temeperatura si sa tina piept microbilor de tot felul.

Echinaceea este un produs natural care nu are efecte nocive asupra ficatului, avand rolul de a reduce efectele factorilor toxici din organism. Echinaceea este recomandata in cazuri de oboseala excesiva, anemii severe, in perioade de convalescenta dupa afectiuni grave, cand imunitatea este scazuta.

S-a demonstrat ca echinaceea stimuleaza producerea de globule albe sau leucocitele, responsabile pentru apararea organismului de microbi prin crearea de anticorpi. De aceea, echinaceea poate fi recomandata si bolnavilor de cancer, insa numai la recomandarea medicului, deoarece ajuta organismul prin crearea de globule albe.

Majoritatea imunostimulatoarelor contin extract de radacina de echinaceea. Echinaceea in combinatie cu vitamina C, propolis sau macese face minuni pentru un organism slabit si predispus imbolnavirilor. Echinaceea combate cu succes infectiile din sfera O.R.L., reduce aparitia infectiilor respiratorii: laringite, amigdalite.

Ceaiul de echinaceea este foarte bun pentru durerile in gat, iar cateva picaturi de tinctura diluate cu apa reduc infectiile respiratorii. Totodata, planta este benefica pentru persoanele anemice, stimuland producerea de hemoglobina.

Doza zilnica recomandata unui adult este de 3 capsule de 3 ori pe zi. Atentie, produsul nu se adminstreaza copiilor sub un an! Pe langa intrebuintarea plantei ca imunostimulator in lupta cu raceala si gripa, echinaceea mai este folosita cu succes pentru:

Echinaceea se mai foloseste pentru revigorarea pielii obosite, prin regenerarea tesuturilor si in rani ale pielii,  sub forma de crema, tinctura sau ceai.

Trebuie sa mai retinem un lucru: echinaceea are un efect benefic asupra memoriei, multe din medicamentele pentru memorie contin extract de echinaceea.

Echinaceea se gaseste sub forma de capsule, tinctura si ceai. Indiferent de alegerea facuta, echinaceea este aliatul perfect atunci cand organismul este slabit si imunitatea scazuta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Echinaceea – aliatul tau natural contra racelii si gripei

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns