Sfaturi utile pentru a avea dinti sanatosi2 comentarii

Publicat in:
Etichete: carii, dinti, dinti sanatosi, sfaturi, sfaturi pentru dinti sanatosi

Dinti sanatosi

Dinti sanatosi

Studiile au aratat ca persoanele care se spala pe dinti mai putin de doua ori pe zi prezinta un risc mai mare cu 40% sa dezvolte afectiuni cardiace decat cele care isi igienizeaza dantura de 2-3 ori in decursul unei zile. Dintii stricati si tartrul aduc o respiratie urat mirositoare, favorizeaza aparitia altor carii si chiar pierderea danturii.

Sfaturi pentru a avea dinti sanatosi

Folositi paste de dinti care fac multa spuma – sunt cele care curata cel mai eficient dantura! Cele abrazive pot zgaria smaltul si ulterior sa-l deterioreze.

Schimbati periuta de dinti cel putin o data la trei luni! In timp, bacteriile se adapostesc in peri si, astfel, periuta se transforma dintr-un instrument util intr-unul periculos. Pana la schimbarea periutei, trebuie sa o curatati inainte si dupa fiecare periaj sau sa folositi periute cu ioni de argint care inhiba intr-o masura mai mare dezvoltarea bacteriilor intre peri.

Folositi ata detara! Periuta nu curata toate spatiile dintre dinti, pe cand ata o face. Va fi mai greu la inceput dar, cu timpul, va veti obisnui.

– Dupa desert, manancati branza! Are proprietatea de proteja dintii prin ocoperirea cu un strat ce reduce contactul acestora cu acizii rezultati in urma mestecarii sau ingurgitarii alimentelor.

Nu va spalati pe dinti imediat ce ati baut sucuri de fructe, bauturi carbogazoase sau vinuri! Explicatia este ca acizii din aceste bauturi agreseaza dintii, iar spalatul ii va afecta, slabind rezistenta smaltului.

Recomandarea medicilor stomatologi esta ca, ulterior consumului acestor bauturi, sa va spalati pe dinti abia dupa 30 de minute. Aflati cum sa va spalati pe dinti corect!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sfaturi utile pentru a avea dinti sanatosi

2 comentarii

  1. Multumesc pentru sfaturi. Un articol excelent.

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns