Cistita – tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: cistita, dureri abdominale, infectie urinara, inflamatie

Cistita

Cistita

Cistita este o inflamatie a vezicii urinare.

Simptome cistita

Simptomele in cazul cistitei sunt:

  • usturime la evacuarea urinei,
  • necesitatea frecventa de a urina si, uneori,
  • sange in urina,
  • dureri de sapte,
  • urina tulbure,
  • dureri abdominale,
  • febra,
  • greata.

Cistita este cea mai frecventa infectie bacteriana la femei, mai rar intalnita la barbati. Intre 10 si 15 % dintre femei au infectii recurente ale vezicii. Orificiile uretrale si anale ale femeilor sunt mult mai apropiate decat la barbati, iar uretra la femei este considerabil mai scurta, facand usoara patrunderea bacteriilor in vezica.

PREVENIREA Cistitei

  1. Spalati zona perineala cu apa calda dupa fiecare urinare. Stergeti din fata in spate pentru a evita transportarea bacteriilor de la anus la uretra. 

  2. Purtati lenjerie din bumbac, bumbacul absoarbe umezeala mai repede. Umezeala si caldura favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. 

  3. Faceti dus in loc sa faceti baie in cada. Spumantele de baie, uleiurile de baie, prea mult sapun in apa de baie sunt agenti care pot irita uretra. Faceti dus dupa ce ati inotat intr-un bazin tratat cu clor. 

  4. Tampoanele ar trebui evitate. Ele au tendinta de a acumula umezeala, pot vatama pielea in momentul insertiei si contin chimicale. 

  5. Unele cazuri de cistita au ca mobil o alergie. Eliminati alimentele cunoscute ca agenti alergenici comuni precum si faina alba, zaharul alb, dulciurile, cerealele, ceapa si fasolea. Ouale sunt adesea agenti nocivi in cistita alergica. Orezul, porumbul si ovazul pot fi folosite adesea, intrucat contin numai cantitati mici din proteina care este cauza sensibilitatii. 

  6. Anticonceptionalele si pastilele spermicide pot fi cauza cistitei. 

  7. Mentineti tot timpul o buna hidratare. Climatul fierbinte este periculos, deoarece este dificil sa mentineti o hidratare corespunzatoare. Beti suficienta apa.

CISTITA TRATAMENT

  1. Evitati folosirea antibioticelor. Acestea ucid si bacteriile folositoare si pe cele rele. Astfel, lipsa bacteriilor protectore creaza un mediu favorabil pentru dezvoltarea ciupercilor. 

  2. Beti multa apa. Un pahar de apa la fiecare 20 de minute timp de trei ore, apoi cate o ceasca pe ora. 

  3. Ceaiurile de musetel, buchu, menta si patrunjel sunt folositoate pentru cistita. Nu adaugati zahar sau lapte. 

  4. Sucul de afine poate fi folosit in mod regulat la masa. 

  5. Sticle cu apa fierbinte si pernite fierbinti pot aduce multa alinare. O sticla cu apa fierbinte pusa in contact direct cu orificiile uretrale si vaginale poate fi de mare ajutor. 

  6. Baia fierbinte la sezut (intre 40.5 si 46 grade Celsius ) si o baie fierbinte la picioare timp de 3 pana la 10 minute.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cistita – tratament

Lasă un răspuns