Dereglarile hormonale feminine0 Comments

Publicat in:
Etichete: dereglari hormonale, estrogen, hormoni, progesteron, testosteron

Dereglari hormonale

Dereglari hormonale

Dereglarile hormonale

Dereglarile hormonaleCorpul uman produce hormoni, care sunt substante ce regleaza diferite functii. Acesti hormoni transmit semnale organelor atunci cand se produce un dezechilibru hormonal.

Deficitul de progesteron

Deficitul progesteronului din oganism produce un dezechilibru hormonal in multe cazuri, mai ales in timpul menopauzei. Progesteronul este vinovatul numarul unu al dereglarilor.

Un alt hormon care este culpabil de dereglari hormonale este numit „Symtoms„. Acest hormon se resimte in perioadele de schimbari menstruale in perioada de reproducere feminina.

Principalele cauze de dezechilibru hormonal sunt reprezentate de nivelul dezechilibrat dintre progesteron si estrogen in corp. Acesti doi hormoni trebuie sa existe intr-un echilbru fin.

Variatiile minore nu produc un efect dramatic asupra organismului feminin, acestea pot varia de la o luna la alta. Aceste fluctuatii sunt produse de stres, nutritie, excitare si ovulatie sau lipsa ovulatiei.

Infertilitatea feminina

Infertilitatea feminina este cauzata de lipsa ovulatiei. Cei mai importanti sunt progesteronul, estrogenul si testosteronul. Creierul produce si el hormoni de stimulare precum: hormonii foliculari si hormonul luteinizant.

Dezechilibrele hormonale apar la orice varsta, de la pubertate pana la menopauza.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dereglarile hormonale feminine

Lasă un răspuns