Cancerul testicular – Prognostic0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancerul testicular, prognostic

In cazurile în care cancerul testicular este tratat în stadiile de început, prognosticul este extrem de încurajator. Aproximativ 40 la sută dintre cancerele testiculare sunt semioame, care au rată de supravieţuire mai mare de 90 la sută.

PROBLEME PSIHOLOGICE – Pierderea unui testicul poate avea un impact psihologic deosebit asupra pacientului. O parte dintre bărbaţi se simt deranjaţi de aspectul organelor lor genitale după îndepărtarea testiculului. Totuşi, pacienţii au posibilitatea de a opta pentru protezare, adică implantarea unui testicul artificial în scrot, care are aspect şi se simte ca un testicul normal.

FERTILITATEA – Pacienţii pot fi îngrijoraţi cu privire la performanţele lor sexuale, îndepărtarea unui singur testicul nu duce la impotenţă şi interferă foarte rar cu fertilitatea.

Indepărtarea ambelor testicule, înseamnă, din nefericire, că bărbatul rămâne steril. Chimioterapia şi radioterapia pot avea şi ele acest efect secundar. De aceea toţi pacienţii ar trebui să aibă posibilitatea de a-şi păstra prin congelare, spermatozoizii, în cazul în care doresc ulterior copii.

Dacă este probabil ca infertilitatea să apară ca rezultat al tratamentului împotriva cancerului testicular, spermatozoizii pot fi congelaţi, pentru a fi folosiţi ulterior. Spermatozoizii sunt depozitaţi în azot lichid, la băncile de spermă.

Pentru majoritatea bărbaţilor, întoarcerea la o viaţă cotidiană normală este regula, după o orhidectomie. Menţinerea unui stil de viaţă sănătos este vitală după o afecţiune serioasă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cancerul testicular – Prognostic

Lasă un răspuns