Amigdalita – Tratament naturist0 Comments

Publicat in:
Etichete: amigdalita, ceaiuri, gargara, tratament naturist

Amigdalita-tratament naturist

Amigdalita-tratament naturist

Amigdalita

Amigdalita este o infectie/inflamatie a amigdalelor palatine. Amigdalele sunt mase de tesut limfatic situate de o parte si de alta a gatului, deasupra si in spatele limbii si fac parte din sistemul imun al organismului.

Amigdalitele, avand cel mai frecvent o etiologie virala, trec de la sine sau cu ajutorul unor tratamente naturiste, ca cele de mai jos.

CEAIURI

– Ceai de soc, menta si coada soricelului: infuzie din 3 lingurite de plante la 1 l apa fierbinte. Se tine infuzia 10 minute, apoi se bea caldut, indulcit cu miere. Acest ceai trebuie consumat in cantitate de 2 l/zi, ca inflamatia gatului sa se retraga.

– Fenicul: infuzie din 1-2 lingurite de fructe, la 200 ml apa clocotita. Se tine infuzia 15 minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, dupa mesele principale.

– Iarba neagra: decoct (solutie apoasa obtinuta prin fierbere) din 15-20 g. planta uscata, maruntita, la 1/2 litru de apa. Se fierbe 10-15 minute, se strecoara. Se bea o ceasca pe zi.

GARGARA

– Coaja de Salcie: se face decoct (solutie apoasa obtinuta prin fierbere) din 4 linguri coaja de salcie la o cana cu apa. Se face gargara din ora in ora

– Cimbru sau Cimbrisor: fiind plante antiseptice si bactericide, sunt recomandate in amigdalitele cu puroi. Se face infuzie din doua linguri de cimbru/cimbrisor la o cana cu apa clocotita. Se face gargara la fiecare doua ore

– Frunza de Salvie: salvia este antiinflamatoare si antiseptica. Se face infuzie cu doua lingurite la o cana cu apa. Se face gargara la fiecare doua ore. Cu aceasta infuzie se pot pune si comprese.

– Flori de Musetel: se face infuzie cu trei lingurite la o cana cu apa. Se face gargara din ora in ora.

– Sunatoare: se face infuzie dintr-o lingura din planta uscata la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi sau se face gargara

ALTE SFATURI

– Se pun comprese cu ulei de eucalipt sau lavanda, pe piept
– Se fac bai progresive la picioare
– Se pun cartofi copti in coaja, sub forma de compresa la gat (cu ajutorul unui prosop), pe toata durata noptii
– Se pun comprese pe piept cu ulei de eucalipt si lavanda
– Se face o cura cu sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 3 zile
– Se pune o cataplasma cu lut si ceapa rasa pe regiunea anterioara gatului, timp de 2 ore pe zi
– Se face o baie de aburi a capului si pieptului cu musetel si ulei de menta sau levantica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Amigdalita – Tratament naturist

Lasă un răspuns